TV namigi: Vaba na vabo, Vojni psi in Irena, lahko noč

Danes tri premiere: popoldne komedija o meščanih, ki se zarotijo, da bi začasnega zdravnika prepričali, da ostane, zvečer bizarka o  mladcih, ki podpišeta milijonsko pogodbo s Pentagonom, in nato še dokumentarec o predani ljubezni.
Fotografija: Vojni psi. Foto Pro Plus
Odpri galerijo
Vojni psi. Foto Pro Plus

Nedelja, 17. februarja


Vojni psi: Kanal A ob 20.00 (Premiera)

Vikendova ocena: 3 (od 5)


War Dogs. ZDA, 2016. Režija: Todd Phillips. Igrajo: Jonah Hill, Miles Teller, Ana de Armas, Bradley Cooper. Komedija/kriminalka. 104 minute. 
V času ameriškega posredovanja v Iraku se podjetna prijatelja domislita načrta, kako bi lahko zaslužila denar s preprodajo orožja. Podpišeta 300 milijonov vredno pogodbo s Pentagonom, da bi preskrbela orožje ameriškim zaveznikom v Afganistanu. V iskanju primernih količin orožja se zapleteta v smrtonosno igro s sumljivimi ljudmi.

Film povzema resnično zgodbo preprodajalcev Efraima Diverolija in Davida Packouza, a je resničnosti v filmu bolj malo. Mnoge prigode so v celoti izmišljene in so bolj namenjene temu, da bi bilo več prostora za črni humor in bizarne situacije. Videti je, kot da bi režiser Todd Phillips (Prekrokana noč) skušal kopirati Martina Scorseseja (Dobri fantje, Volk z Wall Streeta), a kopija originalu ne seže do kolen.
 

Vaba na vabo: TVS 1 ob 15.05 (Premiera)

Vikendova ocena: 3 (od 5)

Vaba na vabo. Foto Tv Slo
Vaba na vabo. Foto Tv Slo


The Grand Seduction. Kanada, 2013. Režija: Don McKellar. Igrajo: Taylor Kitsch, Brendan Gleeson, Liane Balaban, Percy Hynes White. Komedija. 103 min. 
Ribiško naselje Tickle Head na samotnem območju vzhodne Kanade postopoma propada. Sicer obstaja verjetnost za gradnjo tovarne, pogoj za njeno postavitev pa je, da v mestu prebiva redno zaposleni zdravnik, ki ga trenutno ni. Zato skušajo mladega zdravnika, ki je v mestu le en mesec, na vse načine prepričati, da ostane za vedno. Celo mesto se poveže v zaroto, ki postaja čedalje bolj bizarna ...

Irena, lahko noč: TVS 1 ob 21.45 (Premiera)

Irena, lahko noč. Foto Tv Slo
Irena, lahko noč. Foto Tv Slo


Slovenija, 2017. Režija: Miha Možina. Dokumentarna oddaja. 71 min.
Oddaja govori o neobičajni ljubezni med Ireno in Avguštinom Mavčcem iz Turnišča pri Murski Soboti. Kmalu po poroki sta doživela težko prometno nesrečo, kjer je Irena utrpela tako hude možganske poškodbe, da se ni več prebudila. Zdravniki so jo hoteli prepustiti usodi počasne smrti, Avguštin pa jo je vzel iz bolnice in od takrat nesebično skrbi zanjo.

Komentarji: