TV namigi: Zoran, moj nečak idiot, Planet Zemlja II, Telefonska govorilnica

Priporočamo italijansko slovensko koprodukcijo o mizantropu, ki mora poskrbeti za najstniškega nečaka.
Objavljeno
12. julij 2018 00.00
Posodobljeno
10. julij 2018 15.59
Zoran, moj nečak idiot Foto TVS
M. K., Vikend
M. K., Vikend

Četrtek, 12. julija


Zoran, moj nečak idiot: TVS 2 ob 21.45

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Zoran, il mio nipote scemo. Italija/Slovenija, 2013. Režija: Matteo Oleotto. Igrajo: Giuseppe Battiston, Rok Prašnikar, Marjuta Slamič, Riccardo Maranzana, Jan Cvitkovič. Komedija/drama. 106 minut.
Življenje zagrenjenega kuharja Paola (Giuseppe Battiston) zmoti obvestilo, da mora skrbeti za svojega najstniškega nečaka Zorana (Rok Prašnikar), ki ga ne pozna, saj je Zoran odraščal v Sloveniji. Fant kmalu razbije njegovo apatijo, ko se izkaže, da je mojster v pikadu.
Zgodba o mizantropu, ki ga pristen odnos z nedolžnim fantom preobrazi v prijaznejšega človeka in mu pomaga rešiti težave, sodi med scenaristične stalnice, a je izpeljana dovolj spretno in pristno, da zlahka navduši gledalca.

Planet Zemlja II.: TVS 1 ob 20.00


Gore. Planet Earth II. VB, 2016. 2/6. Dokumentarna serija.
Velika gorstva spadajo med najveličastnejše pokrajine na Zemlji, a so hkrati tudi zelo neprizanesljiva do življenja. Le redke živali so sposobne preživeti na skrajni višini. Čeprav so izjemno izmuzljive, oddaja prinaša edinstven vpogled v njihovo skrivno življenje. Opazovali boste srečanje štirih snežnih leopardov, ko bo mati z mladičem ujeta med dva samca, in ples grizlijev, ki se drgnejo ob drevje, da bi se znebili zimskega kožuha.
 

Telefonska govorilnica: Kino ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)

image
Telefonska govorilnica Foto Pro plus


Phone Booth. ZDA, 2003. Režija: Joel Schumacher. Igrajo: Colin Farrell, Forest Whitaker, Kiefer Sutherland. Triler. 81 min. 
Stu je mlad povzpetnik, ki živi v pretvarjanju med naivno ljubico in sumničavo ženo. Ko se nekega dne ustavi v telefonski govorilnici, da bi poklical ljubico, zazvoni telefon. Moški na drugi strani mu pove, da ga ima na muhi svoje puške ...
 

Dirka po Franciji: TVS 2 ob 15.00


Kolesarstvo. 6. etapa. Vključitev v prenos.
Tudi 181 km dolga etapa med krajema Brest in  Mûr de Bretagne Guerlédan šteje med razgibane etape.