TV namigi: Zvezdne steze: Onkraj, Pogovor s Pahorjem in Svobodne kitare

Na spored prihaja tretji film iz na novo zamišljene franšize Zvezdne steze. Priporočamo glasbeni dokumentarec, ki pokaže, kako je rock pomagal zrušiti železno zaveso. Pred dnevom državnosti pa se bo s predsednikom pogovarjal Dejan Ladika.
Fotografija: Zvezdne steze: Onkraj. Foto Kanal A
Odpri galerijo
Zvezdne steze: Onkraj. Foto Kanal A

Nedelja, 23. junija

 

Zvezdne steze: Onkraj: Kanal A ob 20.00 (Premiera)

Vikendova ocena: 4 (od 5)


Star Trek: Beyond. ZDA, 2016. Režija: Justin Lin. Igrajo: Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban, Zoe Saldana. ZF pustolovski film. 122 minut.

Ko so kot režiserja 14. upodobitve Zvezdnih stez napovedali Justina Lina, ki je sicer znan po franšizi Hitri in drzni, so se mnogi zbali, da bo film izgubil trekkijevskega duha. A to se ni zgodilo, je pa Lin dodal nekaj kinetičnih akcijskih prizorov, ki iz filma naredijo pravi poletni blockbuster.

Posadka kultne vesoljske ladje Enterprise se sredi svoje misije raziskovanja skrajnih kotičkov vesolja znajde pred preizkušnjo, ko jih napade neustavljiv sovražnik, ki kapitana Kirka in njegovo posadko prisili, da zapustijo ladjo in poiščejo zatočišče na bližnjem planetu. Brez možnosti, da bi oddali signal v sili, morajo poskusiti navezati stik z Nezemljani, ki so že na planetu in se skupaj upreti skrivnostnim sovražnikom.

Justin Lin je bil s 43 leti najmlajši režiser Zvezdnih stez. Rodil se je namreč 1973, štiri leta po tem, ko se je končala izvirna serija.
Po končanem snemanju in še preden je film prišel v kino, je Anton Yelchin, ki igra Chekova, umrl v čudni nezgodi, ko ga je do smrti stisnil njegov lasten avto v prostem teku.

 

Pogovor s predsednikom države: TVS 1 ob 20.55 


Slovenija, 2018. Vodi: Dejan Ladika. Pogovorna oddaja.

Pred dnevom državnosti so pripravili pogovor z Borutom Pahorjem o aktualnih zadevah slovenske državnosti in prihodnosti. Kaj so glavni notranjepolitični izzivi Slovenije v prihodnjih letih, na katerih področjih zamujamo, smo dovolj aktivni v regiji, kjer prihajajo na dan različni zemljevidi, ter kako utrditi položaj in ugled države v evropski družini in na mednarodnem prizorišču?

 

Svobodne kitare: TVS 2 ob 21.10 (Premiera)


Free to Rock. ZDA, 2016. Režija: Jim Brown. Glasbena dokumentarna oddaja. 61 min.

Dokumentarna oddaja štirikratnega dobitnika nagrade emmy je nastajala 10 let, prikazuje pa, kako je rokenrol vplival na družbene spremembe za železno zaveso v obdobju 1955–1991. V srcih in mislih mladih za železno zaveso je rokenrol zvenel kot »zvonovi svobode«. V oddaji so tudi intervjuji s predsednikoma Carterjem in Gorbačovom, s predstavniki KGB-ja, Nata idr.

Komentarji: