TV namigi: Zwingli, Vojna svetov in Moje življenje je umor

Na TVS si lahko ogledate zgodovinsko dramo, na Fox prihaja nova serija o življenju po napadu Nezemljanov, na Fox Crime pa serija o avstralski detektivki. 

Objavljeno
30. oktober 2019 14.29
Posodobljeno
30. oktober 2019 14.45

Četrtek, 31. oktobra

 

Zwingli: TV SLO 1 ob 20.05

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Zwingli - Der Reformator. 2019. Režija: Stefan Haupt. Igrajo: Maximilian Simonischek, Sarah Sophia Meyer, Anatole Taubman, Stefan Kurt, Charlotte Schwab. Zgod. drama. 125 min. 
Zurich, leta 1519: Mlada vdova Anna Reinhart živi bogaboječe življenje. Je razpeta med cerkvenimi nauki, ki stalno svarijo pred peklenskim pogubljenjem, in skrbmi, kako preživeti svoje tri otroke. Nekega dne pa se v mestu pojavi tujec, mladi duhovnik, ki povzroči vsesplošno vznemirjenje med prebivalci. Imenuje se Ulrich Zwingli in je prežet z novodobnimi zamislimi o cerkvenem nauku, ki zavrača papeško razsipnost in kopičenje bogastva med cerkvenimi velikaši. Anna se navduši nad njim ...
Film odlikujejo avtentičnost scenografije in kostumov, kakor tudi švicarska nemščina, ki deluje arhaično, a hkrati verodostojno.


Vojna svetov: Fox ob 21.00War of the Worlds. VB., 2019. Režija: Gilles Coulier. Igrajo: Elizabeth McGovern, Gabriel Byrne, Natasha Little, Daisy Edgar-Jones, Ty Tennant. Nad. 60 min.
Astronomi po zaznanem signalu iz druge galaksije dobijo dokaz o inteligentnem zunajzemeljskem življenju. Naslednji stik Nezemljanov je za človeštvo usoden. Po apokaliptičnem napadu Nezemljanov, ki skoraj povsem iztrebijo človeštvo, v Evropi poskuša preživeti še zadnja skupina preživelih. Gre za zgodbo o običajnih ljudeh v izrednih okoliščinah, ki pa so več kot samo žrtve brutalne vojne. Spoznali bomo, da napad vesoljcev na Zemljo ni naključen, ampak razloge zanj vidimo tudi sami.
Serija je ohlapno zasnovana na knjigi H.G. Wellsa, je čustvena mešanica človeške drame in najboljše znanstvene fantastike, polna je tudi odličnih likov.
 

Moje življenje je umor: Fox Crime ob 22.00


My Life is Murder. Avstral., 2019. Režija: Leah Purcell. Igrajo: Lucy Lawless, Bernard Curry, Ebony Vagulans, Lindsay Farris, Grant Piro. Nan. 60 min.
Avstralska serija govori o kontroverzni detektivki Alexi Crowe, ki se vsakodnevno bori za boljši svet – ali rešuje umore ali pa razrešuje težave iz vsakdanjega življenja. Alexa začne razkrivati nevarne skrivnosti živahnega Melbourna, pri čemer se ji pridružita Madison Feliciano, stara dobrih 20. let, in bivši šef, detektiv Keiran Hussy, ki hoče ves čas vedeti, kaj se Alexi plete po glavi in kaj namerava. Tu pa je še Alexin maček ...