Umrl je zvezdnik iz Revnega milijonarja Irrfan Khan

V svetu je bollywoodski zvezdnik zaslovel s filmi, kot so Revni milijonar, Pijevo življenje in Neverjetni Spider-man.
Fotografija: Igralec se je že nekaj časa boril z rakom. FOTO: Tyrone Siu/Reuters
Odpri galerijo
Igralec se je že nekaj časa boril z rakom. FOTO: Tyrone Siu/Reuters

Umrl je indijski filmski igralec Irrfan Khan. Star je bil 53 let, poroča BBC. Najbolj znan je bil po vlogah v filmskih uspešnicah Revni milijonar in Jurski park. Kot pišejo tuji mediji, se je igralec že nekaj časa boril s hudo boleznijo. Khan je umrl v eni od bolnišnic na zahodu Indije. 

Igralec je leta 2018 na svojem družbenem omrežju twitter zapisal, da so mu odkrili redko vrsto raka, nevroendokrini tumor. Nekaj časa se je nato zdravil v londonski bolnišnici. »Irrfan je bil močna duša, nekdo, ki se je boril vse do zadnjega in vedno navdihoval vse, ki so se mu približali,« je v izjavi zapisal njegov predstavnik.

Rodil se je 7. januarja 1967 v indijski zvezni državi Radžastan. Že zgodaj je odkril strast do igranja in izbral študij na elitni nacionalni dramski šoli. Študij Shakespeara in Čehova mu sicer po poročanju STA ni veliko pripomogel k vstopu v indijsko filmsko industrijo, ki se je tedaj v pretežni meri osredotočala na shematične pevsko-plesne filme.

Leta 1998 je zaigral v drami Salaam Bombay! režiserke Mire Nair, sledile so televizijske vloge, svoje znanje iz klasične dramatike pa je unovčil v sodobnih indijskih priredbah Macbetha in Hamleta - Maqbool in Haider. »Bil je navdih vsakomur, izjemen igralec, neprekosljiv talent in velik človek,« je na twitterju zapisal njegov soigralec v Revnem milijonarju Anil Kapoor

Komentarji: