V petek, 25. maja, ne zamudite ...

Na HBO prihaja 2. sezona Dekline zgodbe, priporočamo film Začetniki z Ewanom McGregorjem in Christopherjem Plummerjem in legendarne Maratonce ...
Fotografija: Deklina zgodba FOTO: Hbo
Odpri galerijo
Deklina zgodba FOTO: Hbo

Deklina zgodba: HBO ob 20.00 (Premiera)



The Handmaid's Tale. ZDA, 2018. 2. sezona. 1/13. Igrajo: Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Max Minghella, Joseph Fiennes. TV-serija. 60 minut.
Šokantna serija, ki se dogaja v bližnji prihodnosti, prikazuje distopični svet, v katerem so redke preostale plodne ženske dodeljene kot dekle bogatim mogočnežem, kar pomeni, da so prisiljene v spolne odnose z njimi, da bi jim rodile otroke. Če so neposlušne, ostanejo brez očesa ali tudi življenja ...
Prva sezona je sledila dekli Offred (Elisabeth Moss) pri njenem strašljivem vključevanju v družino Poveljnika, kamor so jo dodelili, in želji, da bi našla svojo odvzeto hčerko, druga pa se osredotoča na njeno nosečnost in skrb, da bi pred grozotami rešila svojega še nerojenega otroka ...


Začetniki: TVS 2 ob 20.05

Vikendova ocena: 5 (od 5)


Beginners. ZDA, 2010. Režija: Mike Mills. Igrajo: Ewan McGregor, Christopher Plummer, Mélanie Laurent, Goran Višnjić. Romantična komedija. 95 min. 
Osemintridesetletni Oliver je uspešen ilustrator. Odraščal je ob čudaški materi, oče pa je bil preveč zaposlen. Po materini smrti mu oče pove, da je ves čas prikrival, da je homoseksualec.

 

Maratonci tečejo častni krog: Kanal A ob 21.50

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Maratonci trče počasni krug. Jugoslavija, 1982. Režija: Slobodan Šijan. Igrajo: Zoran Radmilović, Bata Stojković, Bora Todorović. Komedija. 92 min.
Družina Topalović, ki jo sestavlja pet generacij moških, po prvi svetovni vojni bogati s prodajo rabljenih krst, ki jih zanje na pokopališču koplje Billy Piton. Složno sodelovanje zmoti smrt najstarejšega Topalovića, po kateri se v družini vname boj za nasledstvo.

 

Equus – slepi konj: TVS 1 ob 23.10

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Equus – slepi konj FOTO: Tvs
Equus – slepi konj FOTO: Tvs


Equus. VB/ZDA, 1977. Režija: Sidney Lumet. Igrajo: Richard Burton, Peter Firth, Colin Blakely, Joan Plowright. Drama/kriminalka. 137 min. 
Psihiater Martin Dysart raziskuje okrutno oslepitev šestih konj v hampshirski konjušnici. Krvoločno dejanje je storil 17-letni konjar Alan Strang, edinec dogmatičnega očeta in uglajene religiozne matere. Alan je že v otroštvu imel posebno rad konje, zaradi česar se zdi njegovo dejanje toliko bolj nenavadno.

Komentarji: