V sredo, 6. junija, ne zamudite ...

Priporočamo hitropotezno komedijo z duhovitimi dialogi Ljubezen in prijateljstvo, gostja oddaje Od blizu je Svetlana Slapšak.
Objavljeno
06. junij 2018 00.00
Posodobljeno
05. junij 2018 17.27
Ljubezen in prijateljstvo Foto Tvs
M. K., Vikend
M. K., Vikend

Ljubezen in prijateljstvo: TVS 1 ob 20.05 (Premiera)

Vikendova ocena: 4 (od 5)


Love & Friendship. Koprodukcija, 2016. Režija: Whit Stillman. Igrajo: Kate Beckinsale, Chloë Sevigny, Xavier Samuel, Morfydd Clark. Komedija/romantična drama. 90 minut.
Angleško podeželje konec 18. stoletja. Lepa lady Susan Vernon je vdova, ki se pred govoricami o nespodobni zvezi s poročenim moškim zateče na daljši obisk k sorodnikom. Tam se odloči poiskati dovolj premožnega moža za svojo mlado hčerko Frederico in še enega zase. Kate Beckinsale je odlična v vlogi Lady Susan, junakinje brez ene same dobre lastnosti, če odštejemo to, da vedno dobi, kar hoče. Humorna zgodba, ki jo je režiser našel v krajšem romanu v pismih Jane Austen, se ponaša s sočnim humorjem in bliskovitimi dialogi.
 

Mandžurski kandidat: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Manchurian Candidate. ZDA, 2004. Režija: Jonathan Demme. Igrajo: Denzel Washington, Meryl Streep, Liev Schreiber, Jon Voight. Triler. 129 minut.
Bena Marca (Washington) in njegove vojake naj bi v zalivski vojni s svojim pogumom rešil narednik Raymond Shaw (Schreiber). Toda Marca po prihodu iz vojne začenjajo preganjati more, ki pričajo o tem, da je resnica morda drugačna. Medtem se začne Shaw vzpenjati po politični lestvici. Zgodba o elitnih ameriških komandosih, ki jim je vlada med zalivsko vojno sprala možgane, je v času globalne obsedenosti s terorizmom še vedno aktualna. Režiser Demme je z izdatno pomočjo odlične igralske zasedbe ustvaril napet triler, ki prinaša dovolj zasukov v zgodbi, da gledalca drži v napetosti do konca.


Od blizu: dr. Svetlana Slapšak: TVS 2 ob 20.55


Slovenija, 2018. Vodi: Vesna Milek. Pogovorna oddaja.
Vodilna intelektualka v Sloveniji in na prostoru nekdanje Jugoslavije. Antropologinja, helenistka, eruditka, dolgoletna disidentka, profesorica, kuharica, feministka, esejistka in kolumnistka, nazadnje tudi libretistka. Z Vesno se bosta sprehodili skozi vloge ženske v času – do časa ženske, ki šele prihaja.


Maigret: TVS 2 ob 22.15


image
Delo Maigret Foto Tvs


Maigret: Night at the Crossroads. VB, 2017. 2. sezona. 1/2. Igrajo: Rowan Atkinson, Lucy Cohu, Shaun Dingwall, Leo Staar, Ben Caplan. Miniserija. 90 min.
Inšpektor Maigret tokrat zaslišuje Carla Andersena, Danca, v čigar avtomobilu so našli truplo judovskega draguljarja. Danec vztrajno trdi, da nima nič z umorom in Maigret ne more ugotoviti, ali je mož nedolžen ali odličen lažnivec. Prav tako ni jasno, kaj o stvari ve njegova lepa sestra ...