Vojna zvezd že v Dubrovniku

V Dubrovniku bodo nadaljevanje serije snemali med 9. in 16. marcem. Osrednji Stradun je bil sinoči že zaprt.

Objavljeno
03. marec 2016 12.33
V. U., STA
V. U., STA

Dubrovniški Stradun je bil včeraj zvečer prvič zaprt za domačine, saj so tam potekale vaje za snemanje novega nadaljevanja Vojne zvezd. Župan Dubrovnika Andro Vlahušić je pojasnil, da bodo snemanja potekala večinoma v nočnih urah ter da bodo zaprta za javnost.

V Dubrovniku bodo med 9. in 16. marcem snemali prizore novega nadaljevanja filmske serije Vojna zvezd. Delovno ime osmega filma vesoljske sage je Space Bear, svetovna premiera je napovedana za december 2017.

Vlahušić je v sredo ocenil, da gre za enega najbolj zahtevnih filmskih projektov v zgodovini filma. »Srečni smo, da živimo v Dubrovniku, ki je gostitelj tako pomembnega filma,« je dejal.

V avdio-vizualnem centru pričakujejo pet milijonov evrov

Opozoril je, da bo zaradi snemanja onemogočen nočni sprehod po Stradunu. Med snemanjem Igre prestolov so bili v Dubrovniku zaprti nekateri drugi deli v starem mestnem jedru, ne pa Stradun, ki so ga za potrebe Vojne zvezd nekoliko spremenili.

Župan se je še zahvalil producentom, ker so upoštevali življenje meščanov. Zaradi snemanja filma med drugim ne bo ovirano posredovanje rešilcev, gasilcev in drugih nujnih služb. Če bo treba, bodo snemanje tudi prekinili.

Britanski producenti iz Space Bear Industries so napovedali, da bodo poleg Straduna in na okoliških trgih snemali tudi na mestnem ozidju, v starem mestnem pristanišču in na plaži Banj.

V hrvaškem avdio-vizualnem centru so prejšnji mesec sporočili, da bodo med snemanjem v Dubrovniku zaslužili približno pet milijonov evrov.