Zima bo prišla 14. aprila

Zadnja sezona priljubljene serije Igra prestolov bo obsegala šest nadaljevanj.

Objavljeno
14. januar 2019 07.23
Posodobljeno
14. januar 2019 08.14
Kako se bo razpletla zgodba Jona Snowa, ki ga upodablja Kit Harington? FOTO: Mario Anzuoni/Reuters
S. S.
S. S.
Naj se odštevanje začne. Televizijska mreža HBO je objavila težko pričakovani datum premiere prvega dela nove in hkrati zadnje sezone priljubljene serije Igra prestolov (Game of Thrones), ki je nastala na podlagi romanov pisatelja Georgea R. R. Martina.

Datum premiere, 14. april, je HBO objavil v napovedniku pred premiero tretje sezone serije Pravi detektiv. V kratkem izseku lahko vidimo Jona Snowa, Sanso Stark in Aryo Stark, kako hodijo v kripti pod svojim posestvom Zimišče (Winterfell), v kateri se slišijo sporočila mrtvih družinskih članov Neda in Catelyn Stark in tudi Lyanne Stark, Nedove sestre in Jonove matere.Ko brat in sestri prispejo pred sarkofage z lastnimi podobami, začne v kripto vdirati led, z zlom pa so se Starkovi seveda pripravljeni boriti do smrti.

Oboževalci od avgusta 2017 čakajo na novo sezono, ki bo prinesla konec, s katerim menda po izjavah nekaterih glavnih akterjev ne bo nihče povsem zadovoljen.

Ustvarjalci so še razkrili, da bo zadnja sezona obsegala vsega šest nadaljevanj, ki pa bodo dolga, kot je povprečno dolg film.