Zlati globusi večinoma v pričakovane roke (FOTO)

Jeff Bridges se je zapletel v dolg zahvalni govor, vendar si ga organizatorji niso upali prekiniti.
Fotografija: Rami Malek je postal najboljši dramski igralec. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Rami Malek je postal najboljši dramski igralec. FOTO: Reuters

Zlati globusi imajo nove lastnike. Na 76. podelitvi filmskih in televizijskih nagrad je najboljši film v kategoriji drame postal Bohemian Rhapsody, v kategoriji glasbenih filmov in komedij pa Green Book. Veliko pozornosti je pritegnila že zmaga Glenn Close v rubriki »najboljša dramska igralka«, saj je ugnala Lady Gaga.



Pričakovano je najboljši dramski igralec postal Rami Malek za upodobitev Freddyja Mercuryja v Bohemian Rhapsody, vse bolj priljubljeni igralec pa se je zahvalil znamenitemu pevcu, »ker mu je s svojim življenjem omogočil glavno vlogo njegovega življenja«.

Rami Malek v družbi dveh članov skupine Queen - Briana Maya in Rogerja Taylorja. FOTO: Reuters
Rami Malek v družbi dveh članov skupine Queen - Briana Maya in Rogerja Taylorja. FOTO: Reuters


»Popolnoma sem prevzet. Moje srce bo kar skočilo iz prsi,« je rekel Rami Malek ob prejetju nagrade ter se zahvalil mami, družini in skupini Queen, »ker je zagotovila pristnost«. Na podelitev sta sicer prišla tudi kitarist Queenov Brian May in bobnar Roger Taylor.


Lady Gaga z zgolj tolažilno nagrado


Med komedijami in glasbenimi filmi je Green Book prejel še zlatega globusa v stranski vlogi za Mahershala Alija. Film pripoveduje zgodbo o temnopoltem glasbeniku in belem šoferju ter telesnem stražarju v 60. letih prejšnjega stoletja.
Zlati globus za glavno moško vlogo v glasbenem filmu ali komediji pa je dobil Christian Bale (Mož iz ozadja).

Glenn Close je dobila nagrado za najboljšo dramsko igralko. FOTO: Reuters
Glenn Close je dobila nagrado za najboljšo dramsko igralko. FOTO: Reuters


Nagrado za najboljšo igralko v glasbenem filmu ali komediji je dobila Olivia Coleman za vlogo kraljice Ane v filmu Najljubša, Glenn Close pa je bila razglašena za najboljšo igralko v drami (Žena) in je odnesla svoj že tretji zlati globus. Lady Gaga je tako prikrajšala za nagrado v kategoriji, kjer je veljala za glavno favoritinjo, a je zato prejela nagrado za najboljšo pesem »Shallow« iz filma Zvezda je rojena.

»Ženske naj bi bile negovalke in skrbnice, to se pričakuje od nas, ampak najti moramo osebno izpolnitev. Moramo znati reči: 'To lahko naredim in to nam mora biti dovoljeno.'« je dejala Glenn Close in prejela stoječe ovacije. 

Zlati globus za glavno moško vlogo v glasbenem filmu ali komediji je dobil Christian Bale (Mož iz ozadja). FOTO: Reuters
Zlati globus za glavno moško vlogo v glasbenem filmu ali komediji je dobil Christian Bale (Mož iz ozadja). FOTO: Reuters


Življenjska nagrada za Jeffa Bridgesa


Nagrado za življenjsko delo na področju filmske umetnosti Cecil B. DeMille je prejel priljubljeni »The Dude« v filmu The Big Lebowski iz leta 1998 Jeff Bridges, ki se je zapletel v dolg zahvalni govor, vendar si ga organizatorji niso upali prekiniti.

Nagrado za življenjsko delo je prejel Jeff Bridges. FOTO: Reuters
Nagrado za življenjsko delo je prejel Jeff Bridges. FOTO: Reuters


Da bo Bridges prejel nagrado za življenjsko delo, je bilo znano že decembra, v govoru pa se je zahvalil vsem sodelavcem v dolgi karieri, ki jo je začel že kot otrok, zdaj pa je star 69 let. V slogu sproščenega Kalifornijca je pozval vse ljudi, naj pomagajo preusmeriti »barko sveta« v prijaznejšo smer.

»Živi smo, zato lahko kaj spremenimo,« je rekel. »Našo ladjo lahko obrnemo proti ljubezni, da bomo potem ustvarili boljši svet za vse nas.«

Med prejšnjimi prejemniki nagrade Cecil B. DeMille so sicer že George Clooney, Robert De Niro, Audrey Hepburn, Harrison Ford, Jodie Foster, Martin Scorsese, Steven Spielberg, Meryl Streep, Barbra Streisand, Denzel Washington in Oprah Winfrey.

Komentarji: