V četrtek, 7. decembra, ne zamudite ...

Na TVS ne prezrite odlične drame Avgust v okrožju Osage, v SiTi teatru pa nove komedije, v kateri igrata Janez Hočevar Rifle in Lado Bizovičar.

Objavljeno
06. december 2017 17.11
M. K., Vikend
M. K., Vikend
  • Avgust v okrožju Osage: TV SLO 2 ob 21.30

Vikendova ocena: ★★★★

August: Osage County. ZDA, 2013. Režija: John Wells. Igrajo: Meryl Streep, Julia Roberts, Juliette Lewis, Ewan McGregor. Drama. 121 minut.

Svojo s Pulitzerjem nagrajeno dramo je Tracy Letts (poznamo ga tudi po scenariju za Morilca Joeja) predelal v film in nastala je drama o disfunkcionalni družini, kjer se člani kar naprej zmerjajo in kjer vsak hip na dan privre nova mučna skrivnost. Film, ki bi bil v rokah manj profesionalne zasedbe negledljiv, je zaradi igralskih bravur filmska poslastica, katere vrhunec je 20-minutna scena družinske večerje. Meryl Streep je na smrt bolna matriarhinja strupenega jezika, ob kateri se zberejo njene hčerke z možmi, ko se izkaže, da je izginil njihov oče.Dobra žena

  • Dobra žena: Brio ob 19.35

Good Wife. ZDA, 2014. 6. sezona. 1/22. Igrajo: Julianna Margulies, Matt Czuchry, Archie Panjabi, Christine Baranski. Nanizanka

Potem ko se ji je po moževi aferi podrl svet, se je Alicia Florrick odločila, da se bo spet osamosvojila in začela delati kot odvetnica. Tokrat je Cary aretiran zaradi sodelovanja pri trgovanju z 1,3 milijona dolarjev vredno količino heroina. Pojavi se težava, kako priti do denarja za varščino. David Lee in Louis Canning postaneta sumničava glede Diane, ki se namerava upokojiti.

  • Dian Fossey: Skrivnosti v megli: NAT GEO ob 22.00

Dian Fossey: Secrets of the Mist. ZDA, 2017. 1/3. Vodi: Sigourney Weaver. Dokumentarna serija. 60 min.

Serija predstavlja življenje in delo legendarne primatologinje 32 let po njenem surovem umoru. Dian Fossey je Združene države Amerike zapustila decembra 1966 in kmalu zatem začela preučevati gorile. V osrednji Ruandi se je zaljubila v to živalsko vrsto in življenje posvetila njenemu obstanku.

  • Rokomet. Svetovno prvenstvo (Ž). Paragvaj  : Slovenija: TV SLO 2 ob 13.50

  • Čakalnica: SiTi teater, Ljubljana

V novi komediji sta moči združila Janez Hočevar Rifle in Lado Bizovičar.

  • Tin Vodopivec: 
777 - finalni šov: Cankarjev dom, Ljubljana
  • Gus Gus: Kino Šiška, Ljubljana
  • Rudi Bučar in Istrabend: Kulturni dom, Izola
  • Artbeaters: Gustaf, Maribor