2Cellos že razprodala dvorano Stožice

Sloviti slovensko-hrvaški dvojec je razprodal koncert v dvorani Stožice 7. aprila 2017, zato bo naslednji dan še en koncert.

Objavljeno
18. oktober 2016 14.04
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Očitno se zanimanje za glasbeno delovanje slovensko-hrvaškega dueta čelistov 2Cellos stopnjuje. Za 7. april prihodnjega leta napovedani koncert v ljubljanski dvorani Stožice, je namreč že razprodan. Zato je organizator dodal še en koncert naslednji dan, da bosta lahko Luka Šulić in Stjepan Hauser nastopila pred vsemi, ki bi ju radi videli na tem visokoprodukcijskem koncertu. Ti pa ne prihajajo le iz vseh koncev Slovenije, temveč se vstopnice za ta koncerta prodajajo po vsej Evropi, še najbolje v sosednjih državah Avstriji, Hrvaški, Italiji in na Madžarskem, pa tudi v Španiji, Nemčiji in Veliki Britaniji. V zgolj nekaj mesecih je bilo prodanih skoraj 10.000 vstopnic za prvi koncert.

Luka Šulić in Stjepan Hauser napovedujeta najspektakularnejši koncert 2Cellos v Sloveniji doslej. »Ljudje, ki naju slišijo v živo, ugotavljajo, da je 2Cellos v resnici nekaj povsem drugega in bistveno močnejšega kot tisto, kar vidijo in poslušajo na youtubu. Vsak koncert odigrava maksimalno dobro, ko pa so koncerti v naši regiji, čutiva še posebno napetost in odgovornost, da dava dobesedno vse od sebe,« pravita.

Ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija bosta prvič izvedla nove, še neslišane skladbe z novega albuma, na katerem sta se lotila prepoznavnih filmskih tem. Seveda pa bosta obiskovalce razveselila tudi s svojimi največjimi uspešnicami, katerih se je v njuni petletni karieri prepletanja klasične, pop in rock glasbe nabralo veliko. Novi album s filmsko glasbo, ki je njun četrti studijski album, bo izšel februarja 2017, posnela pa sta ga v sodelovanju s priznanim Londonskim simfoničnim orkestrom.

Koncertno sta izjemno aktivna, saj sta ravno končala veliko turnejo po Južni Ameriki, kjer sta nastopila v Braziliji, Paragvaju, Čilu, Peruju, Argentini in Kolumbiji. Konec oktobra bosta nastopila še na razprodanem koncertu v Amsterdamu in v Londonu, v dvorani Royal Albert Hall − kjer bosta gosta na koncertu Zucchera, ki je s hrvaško legendo Oliverjem Dragojevićem nastopil tudi na njunem jubilejnem zagrebškem koncertu, ki ga je spremljalo kar 50.000 obiskovalcev. Decembra pa bosta letošnjo svetovno turnejo zaključila v Avstraliji, med katero bosta med drugim nastopila v znameniti operi v Sydneyu.