Album tedna: Balladero, Perfect You

Drugi album bo Dominik Bagola zvečer z gosti predstavil na Ljubljanskem gradu.

Objavljeno
16. september 2016 14.52
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Balladero
Perfect You
Club2 Records, 2016

Svetovno zveneč pop z elementi rocka je glasbeni pristop, s katerim želi Dominik Bagola, ki je v bistvu Balladero, osvojiti ne le Slovenijo, temveč tudi dele tujine. In kot kaže že po izidu prvenca Club Deuce, mu to počasi tudi uspeva. Nedavno je Bagola, pevec, pianist in pisec skladb, ki je na slovenski sceni dejaven že vrsto let, izdal svoj drugi album Perfect You.

Nekdanji član kultne prekmurske zasedbe Psycho-Path je tudi kot skladatelj in inštrumentalist sodeloval s skupino Werefox, Nano Milčinski, Thomas March Collective in številnimi drugimi. Album prinaša deset novih pesmi, od teh sta dve v slovenščini, in sicer Le bdi in Zlati časi, s katero je tudi napovedal izid albuma.

Nov album je nastal pod producentskim vodstvom priznanega nemškega glasbenika Uweja Bosserta, kitarista skupine Reamonn. Pesmi so snemali v Nemčiji, v studijih Achtung Music v Münchnu. Na snemanju pa so se Bagoli, ki je igral klavir, klaviature in pel, pridružili še Sebastian Rotard na bobnih, Hubert Steiner na bas kitari, na plošči pa sta sodelovala še producent Uwe Bossert na akustični in električni kitari ter Mirna Bogdanović na spremljevalnih vokalih.

Balladero bo svoj drugi album predstavil zvečer na Ljubljanskem gradu v okviru tridnevnega festivala Grajska muzika s posebnimi gosti, kot so Uwe Bossert, Nika Perunović, Tomaž Štular, Amadej Herzog, Aljoša Bagola, in s stalno koncertno zasedbo Boštjan Gradišek, bobni; Jernej Kržič, bas kitara, in Martin Lunder, električna kitara.