Album tedna: Stray Train, Just ‘Cause You Got The Monkey Off Your Back Doesn't Mean The Circus Has Left Town

Zanimiv rock bluesovski prvenec.

Objavljeno
16. junij 2016 15.33
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Stray Train
Just ‘Cause You Got The Monkey Off Your Back Doesn't Mean The Circus Has Left Town
SAOL, 2016

Včeraj je izšel zanimiv bluesrockovski prvenec skupine Stray Train, ki ga bo zvečer v živo predstavila v ljubljanskem Orto baru. Skupina, ko jo sestavljajo pevec Luka Lamut, baskitarist Niko Jug, bobnar Luka Čadež in kitarista Jure Golobič in Boban Milunović. Zasedba je predana težki različici blues rocka s posebno afiniteto do južnjaškega bluesa na eni strani ter večnega kitarskega heroja Jimi Hendrixa na drugi. Album na katerem je devet avtorskih pesmi odpetih v angleščini je napovedala s singlom Soulseller. Vsekakor je posebnost albuma trden zvok, vednar tudi naslov ni kar tako, kajti odločili so se za red dolg naslov Just ‘Cause You Got The Monkey Off Your Back Doesn't Mean The Circus Has Left Town. Besedilo za pesem Green Card Paradise pa je napisal Zlatan Stipišić Gibonni.

Skupino Strain Train so ti izkušeni glasbeniki ustanovili v začetku lanskega leta, brez velikih ambicij, temveč le da bi ohranjanji lastno glasbeno kondicijo ter preigravali znanih in manj znanih blues rock skladb in priredb. Kmalu pa so začele nastajati avtorske skladbe, ko se jih je nabralo za album, so ga posneli januarja letos v petih dneh na Nizozemskem. Album Just ‘cause You Got The Monkey Off Your Back Doesn't Mean The Circus Has Left Town je izšel mednarodno in opazne so že prve pozitivne kritike. Skladba Soulseller pa je tudi je uvrščena na Classic Rock kompilacijo, skladba Man or Stone pa na Rock It kompilacijo, saj jih je nemška revija Rock It! označila kot blues rock odkritje letošnjega leta.

Album Just ‘Cause You Got The Monkey Off Your Back Doesn't Mean The Circus Has Left Town je močen prvenec, ki bo gotovo še nekaj časa odmeval.