André Rieu že tretjič zapored pri nas

Kralj valčkov bo nastopil 24. maja v ljubljanski dvorani Stožice.
 
Fotografija: André Rieu ima vsakoleto serijo koncertov v domačem Maastrichtu.
Foto: Marcel Van Hoorn
Odpri galerijo
André Rieu ima vsakoleto serijo koncertov v domačem Maastrichtu. Foto: Marcel Van Hoorn

André Rieu, znan kot kralj valčkov, je očitno odkril, da ima pri nas veliko oboževalcev. Zato se bo k nam vrnil že tretje leto zapored, in bo 24. maja v ljubljanski dvorani Stožice ob 20. uri nastopil s svojim znamenitim Straussovim orkestrom. Energični violinist, dirigent in vodja orkestra na leto nastopi za več kot 600.000 oboževalcev, kar ga uvršča med prave svetovne koncertne velikane. Njegov ljubljanski nastop je del njegove tokratne svetovne turneje.
 
Na leto ima približno sto koncertov, na katerih ponudi odlično zabavo na visoki ravni s svetovno znanimi skladbami ter številnimi presenečenji ter vrhunskimi mednarodnimi solisti. Skupaj s 60-članskim Johann Strauss orkestrom, največjim zasebnim orkestrom na svetu, ta karizmatični Nizozemec že več kot 30 let potuje po svetu. »Glasba, še posebej pa valček, je velik del mojega življenja. Če se skladba dotakne mojega srca, se bo tudi vašega. Glasba mi omogoča, da vnašam veselje in radost življenju. Na mojih koncertih je vse dovoljeno: smeh, jok, ples, petje. Čustva so skrivnost mojega uspeha,« pravi André Rieu.
 
Tokratno svetovno turnejo je André Rieu začel lani septembra v ZDA in Kanadi, oktobra nadaljeval v Argentini, novembra v Avstraliji ter Veliki Britaniji, letos pa ta poteka po kontinentalni Evropi. Lanskega julija je André Rieu odigral svoje tradicionalne koncerte na prostem, na znamenitem trgu Vrijthof v domačem Maastrichtu na Nizozemskem. Na trinajstih koncertih ga je poslušalo več kot 150.000 oboževalcev iz več kot 80 držav sveta. Letošnjega julija bo tradicijo ponovil z dvanajstimi koncerti.
 
Doslej je prodal je že več kot 40 milijonov cedejev in devedejev, več kot 30 njegovih singlov je doseglo vrh različnih glasbenih lestvic in prejel je več kot 500 nagrad. Njegovi posnetki na Youtubu so dosegli že več kot milijardo ogledov, na Facebooku pa ima že več kot 3,9 milijona sledilcev. Je pravi » maestro množic«, kakor ga je oklical časopis The New York Times.



Komentarji: