Anna Calvi spet v Kinu Šiška

Kitarska diva se vrača v Ljubljano
Fotografija: Anna Calvi
FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Anna Calvi FOTO: Jože Suhadolnik

Izjemna kitaristka, pevka in skladateljica Anna Calvi je prvič pri nas nastopila v ljubljanskem Kinu Šiška pred štirimi leti, ko je na razprodanem koncertu predstavljala svoj drugi album One Breath. Zapis o njenem takratnem koncertu smo v Delu naslovili Anna Calvi – naslednja velika glasbena zvezda.

Med drugim pa smo zapisali, da jo je »navdušeno občinstvo še dvakrat priklicalo na oder, kjer je sprva s skupino izvedla še pesmi A Kiss to Your Twin, Blackout in Jezebel. Zadnja je tudi pesem, s katero je začela svojo glasbeno kariero. Pesem ameriškega country glasbenika Frankieja Laina je Anna Calvi priredila po priredbi francoske šansonjerke Edith Piaf. Za konec pa je v drugem dodatku sama odpela in odigrala krhko balado No More Words.« Zvečer bo ob 20. uri v Kinu Šiška ponudila nadaljevanje svoje zgodbe z novim albumom Hunter.

Na njem sta poleg njene spremljevalne skupine sodelovala tudi klaviaturist Adrian Utley (Portishead) in basist Martyn Casey (Nick Cave and the Bad Seeds). Novi album z enajstimi skladbami je Anna označila za kvirovskega in feminističnega, na njem pa zveni bolj svobodno kot kdaj prej. Za svoje glasbene vzornike rada navaja Nino Simone, Mario Callas, Jimija Hendrixa, The Smiths, The Rolling Stones, Captaina Beefhearta ter odrsko prezenco Davida Bowieja, Nicka Cava in Scotta Walkerja.


Komentarji: