Božične pesmi z big bandom

Z Vox Arsana bodo pripravili praznični program.
Fotografija: Kvartet Vox Arsana v nedeljo pripravlja poseben večer. Foto promocijsko gradivo
Odpri galerijo
Kvartet Vox Arsana v nedeljo pripravlja poseben večer. Foto promocijsko gradivo

V okviru cikla BigBand@SiTi, ki ga Big Band RTV Slovenija pripravlja v sodelovanju z ljubljanskim SiTi teatrom, bodo v nedeljo, 16. decembra, priredili poseben večer. Poimenovali so ga Swing'n'Christmas, spremljali pa bodo ptujsko vokalno zasedbo Vox Arsana. Ta je v desetih letih delovanja ostala zvesta modernemu swingu, začinjenemu z bogatimi harmonijami in dinamičnim ritmom jazza.

Kvartet ima že nekaj časa novo vokalistko, Nino Strnad, ki se je pridružila Ani Delin, Mladenu Delinu in Samu Ivačiču. Zasedba od leta 2013 redno sodeluje s skupino New York Voices, ki so jo že gostili pri nas. Na tokratnem koncertu se bodo ob zvokih Big Banda RTV Slovenija predstavili s svežimi priredbami večnih ameriških standardov, božičnih in swingovskih uspešnic, popevk in filmske glasbe. Kvartet Vox Arsana sicer sodeluje v mednarodnem glasbenem projektu The Worldwide Holiday Special, v katerem so skupaj s še sedmimi vokalnimi zasedbami iz osmih držav nastopili s svojo praznično vokalno priredbo O Come, All Ye Faithful. Povabila jih je Cheryl Bentyne, sopranistka zasedbe The Manhattan Transfer, ki je gostila Worldwide Holiday Special v okviru projekta Behind The Mic.

Oddaja je imela svetovni internetni prenos na tej spletni strani in na youtubu. V programu so se najprej predstavile vsaka skupina posebej, poleg Vox Arsane so bile to Highline Vocal Jazz (New York), The Niskas (Minnesota), Touche (Danska), The Company (Filipini), Accent (Švedska, Francija, Anglija, Kanada in ZDA), Sambaranda (Brazilija) in Groove for Thought (Washington), na vrhuncu večera pa so se vsi pevci pridružili voditeljici večera Cheryl Bentyne in skupaj zapeli večno božično popevko Christmas Time Is Here.

Komentarji: