Božični Manouche bodo doma

S skladbo Za božič bom doma napovedujejo izid novega albuma.
 
Fotografija: Manouche v pričakovanju praznikov.
FOTO: arhiv skupine
Odpri galerijo
Manouche v pričakovanju praznikov. FOTO: arhiv skupine

Tudi skupina Manouche se je priključil božični evforiji in za svoje občinstvo, ki je pri njih vedno plesno razpoloženo, pripravila skladbo Za božič bom doma. Skratka še ena decembrska praznična skladba, ki se bo pridružila zvočni podlagi prihajajočih praznikov. Po šestih letih delovanja zasedbe je očitno prišel čas, da se tem melodijam pridruži še njihova božična pesem, ki bo gotovo ostala na seznamu prednovoletnih programov naših radijskih postaj. Da se je to zgodilo letos, pa ni naključje. V družini Roberta Pikla, avtorja in vodje kolektiva Manouche, bo okoli božiča še dodatno veselo, ker pričakujejo drugega otroka.
 
Inspiracijo rad poišče v svoji bližini, zato mu tudi tokrat ni bilo treba daleč. »Sicer ponavadi ne povem ravno direktno na kaj mislim v ljubezenskem besedilu, ampak tokrat je skoraj vse res,« pravi šarmantni Robi. »Za božič bom doma in to z najlepšim darilom na svetu. Seveda me prevzema nadzemeljska sreča in bližje smo dnevu, bolj sem na trnih. Trenutke starševstva ne bi zamenjal z ničemer, torej pričakujem, da bo sedaj še dvakrat lepše. Medtem, ko sem razmišljal o lepi prihodnosti, mi je besedilo za skladbo enostavno padlo v naročje.«
 
Manouche te dni končujejo nov album, ki bo izšel naslednje leto. Za božič bom doma pa je že osma skladba z novega albuma. Ilustracije za skladbo je naredil Peter Škerl, v video pa jih je postavil Jure Matoz.

Več iz te teme:

Komentarji: