Cohen umrl zaradi padca

Smrt legendarnega pevca Leonarda Cohena je bila nepričakovana in spokojna, je sporočil njegov menedžer.

Objavljeno
17. november 2016 17.19
PEOPLE-COHEN/
N. Č., STA
N. Č., STA

Los Angeles - Legendarni kanadski pevec Leonard Cohen je umrl v spanju potem, ko je v svojem losangeleškem stanovanju zvečer nesrečno padel, je sporočil njegov menedžer Robert B. Kory. Dodal je, da je bila Cohenova smrt nepričakovana, nenadna in spokojna.

Glasbenik je preminil 7. novembra, a je družina novico o njegovi smrti sporočila po četrtkovem pogrebu.

Cohen je umrl v 83. letu starosti. Pokopali so ga na judovskem pokopališču v Montrealu, poleg staršev. Pogreb je potekal v ožjem družinskem in prijateljskem krogu. Glasbenikovi predstavniki so sporočili, da mu nameravajo v Los Angelesu postaviti spominsko obeležje, poroča britanski BBC.

Cohena so večkrat označili za botra melanholije in visokega svečenika patosa. V šest desetletij dolgi karieri je nanizal vrsto uspešnic, kot so Suzanne in So Long, Marianne z njegovega prvenca Songs of Leonard Cohen ter Dance Me To The End Of Love in I'm Your Man.

Svoj zadnji, 14. album z naslovom You Want It Darker je izdal 21. oktobra, le nekaj mesecev po smrti ene njegovih največjih ljubezni in muz Marianne Ihlen, ki je bila navdih za pesem So Long, Marianne. V albumu je razmišljal o svoji smrti.