Deloskop izpostavlja: Koncerti Akademije Branimir Slokar

Ljubljana, Grand Hotel Union. 22., 23., 30. 7. in 1. 8., ob 20. uri.

Objavljeno
21. julij 2017 17.43
M. V.
M. V.

Akademija Branimir Slokar velja za eno najbolj priznanih neprofitnih izobraževalnih organizacij na področju klasične glasbe v Evropi. Ime nosi po ustanovitelju, priznanem pozavnistu Branimirju Slokarju, ki je v simfonični glasbi znova uveljavil pozavno kot solistični inštrument.

Akademija pod umetniškim vodstvom Žive Ploj Peršuh združuje mlade poustvarjalce glasbe s profesionalnimi umetniki, ki so ob skupnem ustvarjanju pripravljeni z znanjem in izkušnjami prispevati h kreativni rasti mlajših kolegov.

Rezultate izobraževanja mednarodni udeleženci iz 35 držav predstavljajo na komornih in simfoničnih koncertih v Grand Hotelu Union. Do 1. avgusta bosta v Modri dvorani hotela na programu še dva komorna koncerta. Nocoj ob 20. uri se bodo predstavili mladi oboisti pod vodstvom Emanuela Abbuehla ob spremljavi pianistke Kimiko Imani.

Zadnji komorni koncert bo pripadel pianistom, ki bodo 1. 8. nastopili pod umetniškim vodstvom pianista Aleksandra Madžarja.

Simfonična koncerta Mednarodnega orkestra Ljubljana bosta v Dvorani Union. V nedeljo, 23. 7., ob 20. uri bo orkester nastopil pod vodstvom priznane dirigentke in umetniške vodje akademije Žive Ploj Peršuh ter s solistoma Urško Breznik (sopran) in Aljažem Farasinom (tenor).

Na koncertu 30. 7. bo orkester vodil italijanski dirigent Carlo Rizzari