Deloskop izpostavlja: Koncertna večera Ljubezen me je pognala v svet

Ljubljana, Muzej novejše zgodovine, 8. 1. ob 19.30. Maribor, Slovensko narodno gledališče, 10. 1. ob 19.30.

Objavljeno
05. januar 2018 19.05
M. V.
M. V.

V ciklu Glas iz davnine bodo gostili italijansko mezzosopranistko Arianno Rinaldi. S pianistom Nejcem Lavrenčičem bosta na dveh koncertih v Ljubljani in Mariboru izvedla izbor redko izvajanih napevov italijanskega romantičnega skladatelja Francesca Paola Tostija, izbor samospevov Gustava Mahlerja in cikel Cabaret Songs, v Sloveniji redko izvajanega angleškega skladatelja Benjamina Brittna.

Arianna Rinaldi je diplomantka Konservatorija A. Boito v Parmi, študij pa je končala z najvišjo odliko in častnim priznanjem za komorno muziciranje v razredu Elisabette Lombardi na Konservatoriju G. B. Pergolesi v Fermu. Izobraževanje je nadaljevala na mojstrskih tečajih v Italiji in Bruslju. Je dobitnica več nagrad na uglednih mednarodnih tekmovanjih. Danes nastopa kot solistka, v duetih z Lorenzem Orlandijem ter s pianistko in skladateljico Eleonoro Beddini ter z ansamblom Concordanz.

Pianist Nejc Lavrenčič je po srednji glasbeni in baletni šoli Maribor študij nadaljeval v Bruslju, kjer je leta 2012 končal magisterij v razredu Jana Michielsa, dve leti kasneje pa še magisterij s področja komorne glasbe. Danes deluje kot solo pianist, komorni glasbenik in interpret samospeva. Poleg koncertne in pedagoške dejavnosti je tudi soustanovitelj Zavoda PerArtem, ki v sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Slovenije in SNG Maribor organizira večere samospevov Glas iz davnine.