Deloskop izpostavlja: Poletni solsticij v znamenju Praznika glasbe

Ljubljana, več prizorišč. od 12. ure.

Objavljeno
20. junij 2017 19.41

Slovenska prestolnica se na prvi poletni dan ponovno pridružuje mednarodni iniciativi »Fête de la musique«. Na ta dan živa glasba preplavi ulice, mostove, balkone, parke in druge javne površine v več kot 700 mestih in 120 državah po vsem svetu.

Na ljubljanskih ulicah bo nastopilo veliko glasbenikov raznolikih glasbenih žanrov in generacij. Od 12 ure do poznih večernih ur jim bo mogoče prisluhniti na Prešernovem, Mestnem in Starem trgu, na Šuštarskem mostu, Trubarjevi in Vegovi ulici, na Petkovškovem nabrežju in Krakovskem nasipu, v Trnovskem pristanu, ob Gradaščici, in na Slovenski ulici ter na drugih lokacijah.

Osrednji dogodek napovedujejo na Kongresnem trgu ob 20.45. Tradicionalni gala koncert Poletna noč, ki ga RTV Slovenija pripravlja v sodelovanju s Festivalom Ljubljana, bo letos posvečen 80-letnici rojstva mojstra Jožeta Privška.

Pod taktirkama dirigentov Patrika Grebla in Lojzeta Krajnčana ter v izvedbi Big Banda in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija bodo zazvenele največje uspešnice, pod katere se je podpisal pianist, dirigent in skladatelj Jože Privšek.

Nastopili bodo Oto Pestner, Darja Švajger, Alenka Godec, Nuška Drašček, Nina Strnad, Nuša Derenda, Matjaž Mrak, Alex Volasko, Matjaž Kumelj in Vokalna skupina Kreativo.

Podroben program uličnih nastopov je dosegljiv na spletnem naslovu Praznik glasbe.