Deloskop izpostavlja: Zucchero

Ljubljana, dvorana Stožice. Sobota, 8. 10., ob 20. uri.

Objavljeno
07. oktober 2016 20.36

Zvečer bo ob 20. uri v ljubljanski dvorani Stožice nastopil italijanski blues rocker mednarodne slave Zucchero.

Ljubljano bo obiskal v okviru turneje ob predstavitvi novega albuma Black Cat, ki je poudarjeno bluesovski izdelek.

Svetovno turnejo je začel v Veroni, kjer je razprodal vseh enajst zaporednih koncertov, ki so bili edini v Italiji. Zato je tudi zvečer pričakovati posebno koncertno izkušnjo, ki je narejena na visoki ravni in ob spremljavi kar 13-članske mednarodne glasbene skupine.

Ob tej bo Zucchero s svojim glasom ustvaril pravo glasbeno predstavo, dolgo več kot 150 minut, kjer bo poleg novih pesmi naredil še pregled svoje bogate kariere. Koncert bo razdeljen v tri dele in bo obsegal skupno 32 skladb.

Ljubljansko občinstvo bo prvič v živo slišalo najnovejše uspešnice z Zuccherovega aktualnega albuma, med drugim Partigiano Reggiano, 13 buone ragioni, Ten More Days, Hey Lord, La tortura della luna in Voci, kakor tudi uspešnice Baila morena, Chocabeck, Il Volo, Diamante, Diavolo in me in mnoge druge.

Druženje z Zuccherom bo zaokrožila pesem You Are So Beautiful Billyja Prestona, ki mu je leta 2007 prinesla nominacijo za nagrado grammy.

Organizator prosi obiskovalce, da na prireditev pridejo pravočasno, se seznanijo s posebno prometno ureditvijo ter vnaprej poiščejo najboljše možnosti za prevoz oziroma parkiranje.