Glasba za dobro jutro: Michael Jackson, Man in the Mirror

Poglejte se v ogledalo. Dobro se poglejte.

Objavljeno
02. november 2015 20.02
Delo.si
Delo.si

Pred dnevi je javna radiotelevizija na svojem 3. televizijskem programu − ja, na prav tistem, ki ga je ne tako dolgo tega odgovorno urejala zdajšnja direktorica TV Slovenija Ljerka Bizilj − objavila oddajo, v katero so kot pravšnjega sogovornika o »drugem begunskem valu« povabili Zmaga Jelinčiča. Še več, predsednika obrobne in že davno ne več parlamentarne politične strančice so v studiu gostili ob enem največjih slovenskih humanitarcev, Tomu Križnarju. In, seveda, poleg sogovornika z desnice (SDS) in sogovornice z levice (SMC).

Javna televizija je prva v tej naši disfunkcionalni medijski krajini, ki mora prekleto dobro paziti na etiko svojega poročanja. Toda od radiotelevizije, kjer je del programskega sveta pred meseci nastopil proti znani voditeljici TV Dnevnika, ker se − kaj takega! − piše na -ić, najbrž ne gre pričakovati, da bo v tako težkih časih stopila na čelo prvakov treznega in premišljenega poročanja.

Pravzaprav nas povabilo nestrpnega obskurneža in s tem njegova mnenjskovoditeljska rehabilitacija niti ne preseneča tako zelo. Biziljeva in generalni direktor Marko Filli sta ogledala v svojih dvomovih najbrž že dolgo tega poskrila, zato njima, Zmagotom, Štumfom in njim podobnim s pomočjo nesmrtnega kralja popa Michaela Jacksona sporočamo: Poglejte se v ogledalo. Dobro se poglejte. Sicer pa bodite brez skrbi, za vsako rit namreč pal'ca raste.