Iggy Pop bo v knjigi Popoln kaos razgrnil zgodbo skupine The Stooges

Knjiga bo pri založbi Third Man Books izšla letošnjo zimo.

Objavljeno
28. april 2016 13.04
V. U., STA
V. U., STA

Ameriški glasbenik Iggy Pop bo v knjigi Popoln kaos (Total Chaos) v svojem edinstvenem slogu razgrnil zgodbo svoje zasedbe The Stooges.

Delo je po spominih Iggyja Popa napisal Jeff Gold v sodelovanju z Johanom Kugelbergom. Kot poroča The Guardian, zgodba deluje skorajda neverjetno. Knjiga bo pri založbi Third Man Books izšla letošnjo zimo.

Iggy Pop je za knjigo povzel zmagoslavno in mestoma tragično zgodbo skupine The Stooges, ki je nastala iz mladostniške vznesenosti, pot njenih članov pa so zaznamovale droge, alkohol in trd glasbeni posel.

Skupina je sprva delovala med letoma 1967 in 1974. Njeni člani so se ponovno združili skoraj tri desetletja po nastanku, posneli album in ponovno osvojili svetovne odre.

»Prisluhniti Iggyju Popu, ki podaja zgodbo The Stooges, je privilegij,« je povedal avtor knjige Gold. Po njegovih besedah je glasbenik odličen pripovedovalec, z izjemnim spominom in smislom za humor. Avtor je tudi cenil, da Iggy Pop v svoji zgodbi ni ničesar prikrival.

The Stooges slovijo po prepoznavnem zvoku, videzu in nastopih v živo. Mnogi jih razglašajo za pionirje punk rocka in jih imajo za zgled. Iggy Pop trenutno z rockerjem Joshem Hommeom promovira skupni album Post Pop Depression.