Zmagovalca Eme sta Zala Kralj in Gašper Šantl

Za zmago se je potegovalo deset izvajalcev. V superfinalu sta zmagovalca premagala Raiven.
Fotografija: Zala Kralj in Gašper Šantl Foto Facebook
Odpri galerijo
Zala Kralj in Gašper Šantl Foto Facebook

Zmagovalca glasbenega izbora Ema 2019 sta Zala Kralj in Gašper Šantl z balado Sebi. V superfinalu sta premagala staro znanko izbora Raiven, ki se je predstavila s skladbo Kaos. 

Superfinalista je izbrala strokovna žirija, končno besedo pa so imeli gledalci in poslušalci. 

Raiven Foto Facebook
Raiven Foto Facebook

 

Kdo je tekmoval?


Kot prva je nastopila svetlolasa 18-letna Kim s skladbo v angleščini Rhythm Back to You. Sledila je mirnejša skladba Renate Mohorič Three Bridges ali v prevodu tromostovje. V bleščice odet Rene je kot tretji nastopil s skladbo v slovenščini Ne poveš. Skupina Fed Horses je prepevala odo konjem Ti na poznaš konjev, na pravi Emi pa se je predstavila tudi prva slovenska predstavnica na otroški Evroviziji Ula Ložar s skladbo Fridays. Najbolj priljubljen dan v tednu si zagotovo zasluži skladbo, kajne?

Skupina Lumberjack se je predstavila z bolj rokersko skladbo Lepote dna. Bodo spoznali lepote dna ali vrh? Duo Okustični je prepeval o plešočih metuljih. Metalska skupina INMATE je nastopila s pesmijo Atma, Zala Kralj in Gašper Šantl pa s skladbo Sebi. Zadnja je nastopila Eme Raiven s pesmijo Kaos. 

Deset pesmi in izvajalcev, ki so se predstavili na letošnji Emi, je med 103 prijavami izbrala štiričlanska komisija v sestavi Lea Sirk, Mojca Menart, Žiga Klančar in Aleksander Radić.

Oddajo na prvem programu nacionalne televizije je vodila igralka Ajda Smrekar.

Komentarji: