Zmagovalca Eme sta Zala Kralj in Gašper Šantl

Za zmago se je potegovalo deset izvajalcev. V superfinalu sta zmagovalca premagala Raiven.

Objavljeno
16. februar 2019 19.50
Posodobljeno
16. februar 2019 21.48
Zala Kralj in Gašper Šantl Foto Facebook
S. S.
S. S.
Zmagovalca glasbenega izbora Ema 2019 sta Zala Kralj in Gašper Šantl z balado Sebi. V superfinalu sta premagala staro znanko izbora Raiven, ki se je predstavila s skladbo Kaos. 

Superfinalista je izbrala strokovna žirija, končno besedo pa so imeli gledalci in poslušalci. 

image
Raiven Foto Facebook

 

Kdo je tekmoval?


Kot prva je nastopila svetlolasa 18-letna Kim s skladbo v angleščini Rhythm Back to You. Sledila je mirnejša skladba Renate Mohorič Three Bridges ali v prevodu tromostovje. V bleščice odet Rene je kot tretji nastopil s skladbo v slovenščini Ne poveš. Skupina Fed Horses je prepevala odo konjem Ti na poznaš konjev, na pravi Emi pa se je predstavila tudi prva slovenska predstavnica na otroški Evroviziji Ula Ložar s skladbo Fridays. Najbolj priljubljen dan v tednu si zagotovo zasluži skladbo, kajne?

Skupina Lumberjack se je predstavila z bolj rokersko skladbo Lepote dna. Bodo spoznali lepote dna ali vrh? Duo Okustični je prepeval o plešočih metuljih. Metalska skupina INMATE je nastopila s pesmijo Atma, Zala Kralj in Gašper Šantl pa s skladbo Sebi. Zadnja je nastopila Eme Raiven s pesmijo Kaos. 

Deset pesmi in izvajalcev, ki so se predstavili na letošnji Emi, je med 103 prijavami izbrala štiričlanska komisija v sestavi Lea Sirk, Mojca Menart, Žiga Klančar in Aleksander Radić.

Oddajo na prvem programu nacionalne televizije je vodila igralka Ajda Smrekar.

Lani je na Evroviziji, ki je potekala v Lizboni, našo državo zastopala Lea Sirk s skladbo Hvala, ne!. Uspela se je prebiti v finale. Izrael bo 64. tekmovanje za Pesem Evrovizije gostil po zaslugi Nette Barzilai in njene pesmi Toy. Polfinala bosta 14. in 16. maja, finale pa 18. maja.