Izjemen rojstnodnevni koncert

Kar dvakrat je slavnostno zadonelo ob deseti obletnici delovanja SiTi Teatra.
 
Fotografija: Koncert ob 10 letnici SiTi Teatra je vodil Klemen Slakonja.
FOTO: Urška Boljkovac
Odpri galerijo
Koncert ob 10 letnici SiTi Teatra je vodil Klemen Slakonja. FOTO: Urška Boljkovac

V soboto in sinoči so v ljubljanskem SiTi Teatru v BTC-ju pripravili dvojni slavnostni koncert ob desetletju delovanja tega zasebnega gledališča, ki gosti tudi vse več glasbenikov. Zato so s koncertom ob spremljavi Big Banda RTV Slovenija zapeli tako pevci in pevke, kot igralke in igralci, ki so si brusili pete na tem odru.
 
Sobotni koncert je bil namenjen povabljencem, nedeljski, ki ga je snemala Televizija Slovenija, pa širšemu občinstvu. Koncert, ki ga je samozavestno in zafrkljivo vodil Klemen Slakonja, je potekla po scenariju Nejca Gazvode. Večer je odprl kar gostitelj s skladbo Feeling Good. Nato pa je sledila prava parada nastopajočih, ko so ob spremljavi Big Banda RTV Slovenija pod vodstvom Patrika Grebla nastopili Lado Bizovičar, Janez Hočevar Rifle, Aleksandra Ilijevski, Jure Ivanušič, Jose, Janez Bončina Benč, Romana Krajnčan, Vesna Pernarčič, Vesna Zornik, Mia Žnidarič in matematik Uroš Kuzman.
 
Koncert ob 10 letnici SiTi Teatra.<br />
FOTO: Urška Boljkovac
Koncert ob 10 letnici SiTi Teatra.
FOTO: Urška Boljkovac


Posebno pevsko točko pa je premierno izvedel tudi programski vodja SiTi Teatra, Uroš Fürst, ki je z Anjo Strajnar odpel večno Ti si rekla sonce. Odlična je bila Polona Vetrih, ki demonstrirala svojo hip hopovsko dušo in odrapala eno skladbo ter obujala spomine, kako je SiTi teater nastal na temeljih Teatra Komedija. Tega sta v tej dvorani pred pred 17 leti postavila s predsednikom uprave BTC Jožetom Mermalom.
 
Poleg številnih gledaliških predstav pa v SiTi Teatru v novi sezoni napovedujejo še cikel Big Band @ SiTi (Ana Bezjak sings Monk, Swing’n’Christmas z Vox Arsano, Elevators, Trije tenorji, Mia Žnidarič) ter cikel SiTi za dobro musko z akustičnimi koncerti (Siddharta, Neisha, Slon in Sadež, Hamo in Rudi Bučar, Adi Smolar, Neomi, Severa Gjurin). Imeli bodo tudi nekaj izvenserijskih koncertov. Ta četrtek bo slovensko-britanska skupina Generator predstavila album Open Eyes. Zasedba Slo Blues pa bo istoimenski avtorski projekt skladatelja Gregorja Strniše, ki je združil blues in slovenske ljudske pesmi v kompaktno celoto, predstavila 25. oktobra.

Komentarji: