»Ja, res sta 'vesela', da sta se uvrstila v finale«

Kaj so po prvem polfinalnem večeru tvitali o Zali in Gašperju, neuvrstitvi Portugalske in uvrstitvi San Marina v sobotni finale.
Fotografija: "Vesela" obraza ob uvrstitvi v finale. Foto @bambamhappydog/twitter
Odpri galerijo
"Vesela" obraza ob uvrstitvi v finale. Foto @bambamhappydog/twitter

Torkov prvi polfinalni večer Evrovizije se je za Slovenijo razpletel odlično: z uvrstijo Zale Kralj in Gašperja Šantla v finale letošnjega, 64. Evrovizije v Tel Avivu. Poleg Slovenije so se v finale uvrstili še predstavniki Grčije, Belorusije, Srbije, Cipra, Estonije, Češke, Avstralije, Islandije in San Marina.

Za nekatere je spremljanje Eurosonga postalo vsakoletna tradicija, spet drugi se zanj ne zmenijo, vedno pa se najde veliko tistih, ki imajo v zvezi s tem glasbenim tekmovanjem oziroma spektaklom veliko komentarjev. Odzivi so bodisi kritični, neprimerni bodisi šaljivi in obarvani s humorjem. Med njimi smo poiskali nekaj tistih, ki so se nam zdeli najzanimivejši.

Uporabnik @BamBamHappyDog se je lotil kar slovenskih predstavnikov, kjer se je pošalil na račun njunega, vedno podobnega izraza na obrazu: »Ja, res sta vesela,« je zapisal ob kolažu štirih istih fotografij, in sicer, pred nastopom, po nastopu, med čakanjem rezultatov in v trenutku, ko sta izvedela za uvrstitev v finale.



Prijaznejša pa je bila naslednja uporabnica, ki je ob karikaturi slovenskih predstavnikov zapisala, da je vesela za njuno uvrstitev.



»Takole sem izgledal, preden so razglasili, da se je Slovenija uvrstila v finale, pa je bilo prosto le še eno mesto.«



Več uporabnikov je bilo razočaranih nad tem, da se v finale ni uvrstila Portugalska s Conanom Osirisom. Gitau je s tem želel pokazati, da ne razume, da se je namesto Portugalske v finale uvrstil San Marino.



Tudi naslednja uporabnica se je odzvala kritično, in sicer da so si sodniki želeli nekaj drugačnega, edinstvenega – to dobili, nato pa se Portugalska v finale ni uvrstila:



»Jaz, po tem, ko sem pisal o tem, da naj bi bila Portugalska med top tremi predstavniki, pa se niti ni uvrstila v finale.«



Kot že omenjeno, je bilo veliko kritik na račun San Marina in njihovega predstavnika Sarhata s pesmijo Say Na Na Na. »BBC4 je prekinil program, po tem, ko se je San Marino uvrstil v finale.«



Več tviterašev se je pozabavalo ob objavi fotografije dvignjene noge islandskega predstavnika Hatarija po tem, ko se je ta skupaj s svojo ekipo uvrstil v finale.

Preberite še:

Komentarji: