Mladi Slovenec prejel prestižno nagrado v ZDA

Na konferenci glasbene korporacije Tom Hess, specializirane za poučevanje glasbe, je nedavno v Čikagu postal kitarist leta 2018.
Fotografija: Jure Golobič in Tom Hess FOTO: Hangar
Odpri galerijo
Jure Golobič in Tom Hess FOTO: Hangar

Slovenski kitarist in učitelj kitare Jure Golobič ter sodelavec glasbene korporacije Tom Hess je pred kratkim prejel letošnjo nagrado za kitarista leta. V ZDA, kamor je odpotoval že v začetku meseca, je bil povabljen kot eden izmed predavateljev, ki so v Čikago prispeli z vsega sveta. Jure si je nagrado za najboljšega kitarista 2018 prislužil ne le zaradi nedavne zmage na posebnem spletnem natečaju, na katerem je sodelovalo več sto kitaristov z vsega sveta in je s svojim igranjem tako navdušil, da so mu poslušalci in strokovnjaki namenili največ glasov, ampak tudi z uspehi, ki jih zadnje čase žanje z zasedbo Stray Train po Evropi. 

Ko se je Stray Train vrnil iz Rusije z dveh stadionskih koncertov, kjer je bil gost Nickelback, je v ljubljanskih Stožicah nastopil še kot predskupina zasedbi Scorpions.

Jure Golobič: »Imamo veliko odličnih glasbenikov in na žalost so večkrat bolj opaženi v tujini kot doma.« FOTO: Miro Majcen
Jure Golobič: »Imamo veliko odličnih glasbenikov in na žalost so večkrat bolj opaženi v tujini kot doma.« FOTO: Miro Majcen


»To, da sem imel priložnost igrati na tako velikih odrih, kot je bil nedavni koncert z Nickelback na stadionu v Moskvi, je lepa nagrada za večletno delo, priznanje za kitarista leta pri tako ugledni korporaciji, kot je Tom Hess, pa je lep dokaz, da v množici vrhunskih kitaristov lahko opazijo tudi nekoga, ki prihaja iz Slovenije. Imamo veliko odličnih glasbenikov in na žalost so večkrat bolj opaženi v tujini kakor doma. In lepo je, kadar tvoje delo opazijo v tujini, Slovenci smo namreč glede tega malce bolj zadržani. Nagrada je priznanje in spodbuda za moje delo. Že od otroških let se ukvarjam z glasbo, veliko je bilo odrekanja, treninga, učenja, glasbenik želi vedno napredovati in to pomeni ure in ure vadbe. In vredno je bilo, saj imam danes najboljši poklic na svetu,« je povedal. Odkar je končal šolanje na akademiji Musicians Institute v Los Angelesu, se redno vrača na dodatna izpopolnjevanja čez lužo in pravi, da vedno izve še kaj novega.



Po vrnitvi iz ZDA se bo ponovno posvetil svoji šoli kitare v Ljubljani, s Stray Train pa bo preživel koncertno poletje na odrih v Nemčiji, kjer bo nastopal na nekaterih večjih festivalih, in tudi na domačih odrih. Prvi večji nastop jih čaka že na prireditvi Pivo in cvetje v Laškem, ko bodo v soboto, 14. julija 2018, zatresli veliki oder.


Komentarji: