K večnemu počitku so ga pospremili z baklami in pesmijo (FOTO in VIDEO)

Pokopan je v družinski grobnici, kjer sta tudi njegova mama in oče.
Fotografija: Povsod, kjer se poslavljajo od Oliverja Dragojevića, je dolga vrsta žalujočih. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Povsod, kjer se poslavljajo od Oliverja Dragojevića, je dolga vrsta žalujočih. FOTO: Reuters

Po večdnevnem žalovanju je danes pogreb hrvaškega glasbenika Oliverja Dragojevića. Pokopali so ga na Korčuli, pogreb pa je potekal v družinskem in prijateljskem krogu. Okoli sedme ure zvečer mu je klapa še zadnjič zapela pesem Vela Luka.



Kljub temu so v Velo Luko – kraj, kjer se je rodil – prišli številni ljubitelji Oliverjeve glasbe, prav tako bi se radi legendarnemu rojaku poklonili mnogi domačini, zato so lokalne oblasti organizirale posebno regulacijo prometa.


 

Ob pokopu so prižgali bakle


V zadnji uri pred pogrebom je iz Splita prispelo še več žalujočih, pokopališče sv. Roka pa je povsem polno. Med množico je tudi nekdanji košarkarski zvezdnik Dino Rađa.

V čast dalmatinskemu glasbeniku je violončelist Stjepan Hauser, član dua 2Cellos, izvedel instrumentalno izvedbo pesmi Moj galebe. Dragojević je v preteklosti večkrat sodeloval s 2Cellos.

Malce čez sedmo uro zvečer so Oliverja položili k večnemu počitku. Štirje mladeniči so takrat prižgali bakle in jih dvignili visoko v zrak. Pokopan je v družinski grobnici, kjer sta tudi njegova mama in oče.


 

Še nikoli toliko obiskovalcev


Ko so včeraj v Velo Luko prepeljali posmrtne ostanke Oliverja Dragojevića, je bilo na obali približno tri tisoč ljudi. Dolga vrsta je bila tudi pred vpisom v žalno knjigo, obenem so vse zastave spustili na pol droga.

Iz Vele Luke tudi poročajo, da še nikoli v svojem mestecu niso imeli toliko obiskovalcev in estradnikov, domačih in tujih, starih in mladih, ki so vsi prišli samo zato, da se zadnjič poslovijo od Oliverja.