Ko bo Laško videti kot velika cvetličarna

Štiridnevni glasbeno-turistični festival pritegne v mesto ob Savinji različne generacije iz vse Slovenije
Fotografija: Nastop Magnifica bo eden od vrhuncev dogajanja v Laškem.
Foto: arhiv organizatorja
Odpri galerijo
Nastop Magnifica bo eden od vrhuncev dogajanja v Laškem. Foto: arhiv organizatorja

Jutri se začne že 55. festival Pivo in cvetje. Do nedelje bo mesto ob Savinji nedvomno slovenska glasbena prestolnica, kjer svoj glasbeni stil najdejo vse generacije obiskovalcev in ljubitelji vseh glasbenih zvrsti.

Festival in mesto Laško omogočata prostor in ustvarjalne vsebine za otroke, prav tako program za ljubitelje cvetja ter slovenske kulturne in etnografske dediščine. Za domačine se bo festival začel že danes, s povabilom glavnega sponzorja Pivovarne Laško Union na dan odprtih vrat ter večernim, tradicionalnim Dnevom Laščanov.
Sicer pa bodo v teh dneh na štirih odrih ponudili tako rockovsko kot narodnozabavno glasbo. Med drugim bodo nastopili Tabu, Magnifico, Rival Sons, Šank Rock, Koala Voice, Big Foot Mama, Ansambel Saša Avsenika, Jan Plestenjak, Mambo Kings in AbbaMia.

Laško bo med festivalom videti kot velika cvetličarna in čudovit razstavni prostor ustvarjalnosti cvetličarjev. Svoja vrata bodo odprli tudi galerije in muzeji. Obiskovalce festivala bo na mestnih ulicah vsak večer razveseljevala Laška pihalna godba z evropsko znanimi mažoretkami, zadnji dan, v nedeljo, pa bodo lahko postali svatje na čisto pravi ohceti, kot so jih imeli nekdaj. Poročila se bosta Barbara Knez in Nejc Mašek. Po tradiciji se bo festival v nedeljo sklenil s tradicionalnim sprevodom, za veliki finale pa še z mednarodnim festivalom godb na pihala.

Komentarji: