Koala Voice: Rockovske koale iz Zasavja

V sredo, 22. aprila, bodo ob 21. uri v ljubljanskem Orto baru predstavili  glasbo s prvenca Kangaroo's Neighbour.

Objavljeno
20. april 2015 10.33
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Zasavje je poleg skupin Laibach, Hiša, Orlek in še nekaj drugih dobilo še eno močno (mlado) zasedbo iz Kisovca, ki se imenuje Koala Voice in je nedavno izdala prvenec Kangaroo's Neighbour, na katerem je 14 avtorskih pesmi. V njihovi avtorski glasbi z angleškimi besedili se prepletajo rock, pop in celo odmevi disca. Kakor pravijo sami, so lahko včasih zaletavo razbijaški, drugič nesramno popoidni.

Začelo se je iz želje po druženju in igranju v prostoru za vaje. Nato pa so pevka in kitaristka Manca Trampuš, bobnar Miha Prašnikar, kitarist Domen Don Holc in baskitarist Tilen Prašnikar svojo glasbeno dejavnost leta 2012 prestavili na lokalna koncertna prizorišča. Temu sta med drugim sledila leta 2013 nastopa na festivalih Vičstock in Rock Otočec. Kot zmagovalci na Špil ligi 2014 in ob lanski uvrstitvi na Klubski maraton Radia Študent je bilo samo vprašanje časa, kdaj se jim bo nabralo dovolj pesmi in glasbene kilometrine za prvenec.

Izdali so ga februarja in ga premierno s krajšim nastopom predstavili na t. i. showcase festivalu Ment v Ljubljani. Nato pa je sledilo povabilo na znameniti Orto Fest, ki poteka vsakega aprila v ljubljanskem Orto baru. Koala Voice bodo glasbo s prvenca Kangaroo's a Neighbour, ki ga je produciral Peter Dekleva, predstavili v sredo, 22. aprila, ob 21. uri. Koala Voice so zavezani alter pop rocku z občasnimi diskoidnimi podtoni, njihov zvok zveni kompaktno in suvereno. Do tega so gotovo prišli tudi z rednim nastopanjem po Sloveniji, kjer jih na koncertih spremlja tudi velika plišasta koala. Zasedba premore obilo glasbene naivnosti, mladostne zagnanosti in predanost resnemu glasbenemu delovanju, kar so njene velike prednosti. Oder Orto bara si bodo delili s hrvaško žensko rock skupino Luminize, ki svojo mednarodno kariero gradi na Nizozemskem.