Koala Voice v Cvetličarni

Zasedba iz Kisovca bo zvečer predstavila svoj atraktivni drugi album Wolkenfabrik.

Objavljeno
25. oktober 2017 13.14
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Nekoč dijaška skupina iz Kisovca Koala Voice se je hitro prelevila v slovensko rockovsko atrakcijo, ki je imela tudi številne nastope v tujini, predvsem na predstavitvenih festivalih. Poleti so v nabito polnih Križankah odprli koncert za The Pixies. Od prvenca Kangaroo's a Neighbour so imeli tri intenzivna leta, vtise pa so zbrali na svojem drugem albumu Wolkenfabrik (Tovarna oblakov), ki je izšel danes in ga zvečer ob 21. uri predstavljajo v ljubljanski Cvetličarni.

Koala Voice so tudi kot edina slovenska zasedba nominirani za nagrado MTV v kategoriji MTV Best Adria Act. Člani skupine Manca Trampuš (glas, kitara), Miha Prašnikar (bobni), Domen Don Holc (kitara) in Tilen Prašnikar (baskitara) pravijo, da je »Wolkenfabrik ogledalo korakov, ki smo jih naredili od Kisovca, Ljubljane, Črnomlja, Moskve, Liverpoola, Talina, Varšave in Groningena. Wolkenfabrik ima več pomenov. Vsi zidamo gradove v oblakih, iz oblakov. In določeni aspekti glasbenega sveta dajo kdaj občutek, da vse poteka po tekočem traku. Fabrika. Industrija brez emocij. Kar se ne bi smelo zgoditi.«

Za produkcijo albuma, na katerem je deset pesmi, je poskrbel londonski producent Danton Supple, sicer tesen sodelavec skupin Coldplay, U2, Morrisseya in mnogih drugih.