Koncerti glasbenih zvezd na Dunaju

Metallica, Queen, Anastacia, One Direction ter Paul Simon in Sting bodo nastopili pri sosedih.

Objavljeno
09. januar 2015 09.55
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Dunaj je številnim svetovnim glasbenim zvezdam mesto, ki ga morajo uvrstiti na vsako svojo evropsko ali svetovno turnejo. Tako se poleg glasbenega vrhunca z izborom za pesem Evrovizije, ki bo maja potekal na Dunaju, obetajo še številni koncerti svetovnih glasbenih legend. Med najbolj odmevnimi so na primer Metallica, Queen, Anastacia, One Direction ter Paul Simon in Sting.

V dvorani Stadthalle, kjer bo med 19. in 21. majem 2015 potekal tudi izbor za pesem Evrovizije, se bo zvrstilo kar nekaj velikih koncertov glasbenih zvezd. Tako bo 28. januarja tam nastopila ameriška pevka Anastacia, ki je morala zaradi vnetja grla prestaviti svojo jesensko turnejo. Legendama britanska rock skupina Queen bo v okviru svoje evropske turneje 1. februarja nastopila v dvorani Stadthalle in skupaj z gostujočim pevcem Adamom Lambertom poleg največjih uspešnic predstavila tudi svoj najnovejši album Queen Forever. Ameriški pevec Lionel Richie, ki je znan po romantičnih uspešnicah Hello, Say You, Say Me in Endless Love, bo v Stadthalle koncertiral na valentinovo. Pop zvezda Katy Perry bo v isti dvorani gostovala 26. februarja, malo zahtevnejša publika pa bo lahko 1. aprila uživala na skupnem koncertu Paula Simona in Stinga.

Novost na dunajskem koledarju glasbenih prireditev je festival Rock in Vienna, ki bo na otoku na Donavi (Donauinsel) potekal od 4. do 6. junija. Na njem bodo med drugim nastopili ikone rock glasbe Metallica, angleška skupina Muse in ameriška hard rock zasedba Kiss.

Obsedno stanje na Dunaju pričakujejo 10. junija ob koncertu britansko-irske fantovske skupine One Direction na stadionu Ernst Happel. Ta fantovska glasbena skupina je zaslovela z nastopom na britanskem televizijskem šovu The X Factor, od tedaj pa uspešno nadaljujejo svojo kariero.