Koncerti na daljavo 

Glasbeniki in glasbenice v izolaciji: Vse več glasbenikov se odloča za različne oblike spletnega nastopanja.

Objavljeno
16. marec 2020 13.15
Posodobljeno
16. marec 2020 17.03
Harmonikar Jure Tori bo imel koncerte z vrha Orleka. Foto Matic Oblak
Po sinočnjem nastopanju na svojih balkonih se je kar nekaj domačih glasbenikov in glasbenic odločilo, da bodo pripravili različne oblike predstavljanaja svoje glasbe na daljavo - v živo ali s posnetki. Oblikovala se je tudi skupina Glasbeniki in glasbenice v izolaciji, kjer bodo člani skupine na facebooku te dni predstavljali svoje umetniško ustvarjanje v času vladanja koronavirusa. To je posebna interventna virtualna platforma, kjer se skupina umetnikov in umetnic z ustvarjalnostjo bori proti virusu in dolgčasu.

Nekateri glasbeniki in glasbenice namreč pri balkonskih koncertih niso mogli sodelovati, ker sploh nimajo balkonov ali pa živijo odmaknjeno. Zasavski harmonikar Jure Tori, član številnih zasedb, med njimi Orlek in Flora & Paris, se nam je oglasil z vrha Orleka in med drugim pojasnil zakaj se je odločil, za vsakodnevne koncerte in svoje dnevne sobe. »Za to sem se odločil, ker je v teh nesigurnih in težkih časih, je glasba in nasplošno kultura, kot so knjige, filmi in drugo, nekaj kar moramo spodbujati za lažje preživetje. Igral pa bom lastne skladbe.«

V skupino vabljeni vsi, ki želijo vedeti, kaj se ta hip dogaja na domači, tokrat dobesedno, glasbeni sceni.

Koncerti:

 
Jure Tori v živo vsak dan ob 18.30.
 
Miha Renčelj v živo vsak dan ob 18.30.
 
Jutri, v torek, 17. marca, bo Sašo Zver za dan Svetega Patrika ob 18. uri iz svoje dnevne sobe širil dobro voljo z igranjem irskih pesmi.
 
Skupina Lumberjack bo v četrtek, 19. marca, ob 19. uri imela prenos svojega koncerta pod naslovom Koncert iz placa.