Lusterdam se predstavi

V ljubljanskem klubu ČinČin bo jutri ta rockovska zasedba predstavila prvenec Lepo mi godrnjaš.
 
Fotografija: Lusterdam, nova domača rock skupina.
FOTO: Jernej Kokol
Odpri galerijo
Lusterdam, nova domača rock skupina. FOTO: Jernej Kokol

Lusterdam so skupina, ki so jo oblikovali filmarji, in sicer Hieronim Vilar (vokal, kitara), Mirko Medved (kitara), Jure Volgemut (bobni) in Ven Jemeršič (baskitara). Prvenec, ki so ga poimenovali po svoji prvi skladbi Lepo mi godrnjaš, bodo v živo predstavili v sredo, 10. oktobra, ob 21. uri v ČinČinu, v Tobačni. V prvem delu koncerta bodo predstavili vseh 10 skladb s prvenca, v drugem delu pa bodo zaigrali nekaj novih skladb, ki jih bodo izvedli premierno. Na odru se jim bo pridružil še Bela Szomi Kralj (Kontraband) na buzukiju in harmoniki, skladbo Mesec pa bo obogatil Aleksander Mežek.
 
Album so ti rockerji napovedali s singli Lepo mi godrnjaš in Moram ter nedavno še s krvavo balado Mesec. Za to balado so kar sami posneli video v katerem blesti Domen Valič z upodobitvijo morilca. »Videospot oziroma skoraj kratki film na simbolični ravni prikazuje konec odnosa – kako simbolično ubiješ, kar si imel rad, pokoplješ in se posloviš,« o spotu pravi Hieronim. Domnu Valiču so za videospot nadeli brado, sam pa je pripravil široko paleto čustev, ki jih lahko čutimo ob koncu zveze – od žalosti do jeze, obžalovanja, negotovosti, obupa, dvoma do apatije.
 
Lusterdam<br />
FOTO: Jernej Kokol
Lusterdam
FOTO: Jernej Kokol


Čeprav Lusterdam zvočno močno temeljijo na rocku pa se ne izogibajo kitarskemu popu, countryju in grungu. V celoti ima zasedba svež kompakten zvok, čeprav preigrava preverjene zvočna vzorce. Občutna iskrenost in predanost glasbi dela njihov prvenec za enega tistih, ki so vredni širše pozornosti glasbenega občinstva.
 
Album Lepo mi godrnjaš je zasedba ustvarjala nekaj let, avtor večine skladb pa je Hieronim Vilar. Na albumu je deset pesmi (Lepo mi godrnjaš, Moram, Mesec, S kolesom sem prišel, Bele miši, Dan, Sonce, Amerika, Brki, Modro je nebo), za produkcijo albuma so večinoma poskrbeli sami (Hieronim Vilar in Mirko Medved), pri snemanju pa so sodelovali s priznanimi in uveljavljenimi producenti kot so Peter Penko (Laibach, Siddharta, Torul, TerraFolk), Drago Popović (Mi2, Hamo & Tribute 2 Love, Zgrešeni primeru) in Anej Kočevar (Lačni Franc, Adam, Anavrin, Gušti).



Komentarji: