Manouche z novim videosinglom

Kavalir je njihova prva swing balada in napoved novega albuma.

Objavljeno
11. september 2017 17.21
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Pred kdratkim je swing kolektiv Manouche izdal nov videosingel Kavalir, ki spregovori o vljudnem moškem lepih lastnosti. Besedilo je napisal kitarist in vodja zasedbe Manouche Robert Pikl, ki je sicer znan po hudomušnih besedilih. Pri aranžmaju skladbe je sodeloval s trobentačem Luko Ipavcem, zasedbo pa tvorita še pevka in harmonikarka Petra Trobec ter basist Krešimir Tomec.

Zasedba je znana po posebnih videih, in kot je povedal Pikl, je to njihov deveti. »Video obuja spomin na obdobje, ko so si ljudje vzeli več časa za medsebojne odnose in druženje, kjer so si zrli iz oči v oči. Brez hitenja in v sproščenem ozračju smo snemali na čudoviti lokaciji v Ljubljani s Primožem Dolničarjem, s katerim smo sodelovali že pri prvih dveh videih Kje si lubi in Bi šla naprej

Sicer pa so se Manouche pred kratkim vrnili z Azurne obale, kjer so bili del programa prestižnega festivala Caval Air Jazz Festival 2017 in so svojo nalogo pred francoskim občinstvom dobro opravili. »V tujini nas, ne glede na to, da pojemo v slovenščini, vedno sprejmejo z velikim navdušenjem in s sproščenim poplesovanjem ob naših ritmih. Seveda nas to vsakič znova razveseli, saj delamo za občinstvo,« je še dodal Pikl. V Franciji so gostovali že večkrat, na odrih raznih festivalov in tudi samostojnih koncertih pa so se predstavili tudi v Švici, na Madžarskem in v Nemčiji. Poleg občinstva so bili nad kolektivom Manouche navdušeni tudi ljudje iz glasbene industrije, saj sta bili že dve njihovi skladbi izdani na kompilacijah v sodelovanju z nemškima založbama Lolla's World in ZYX Music. Manouche letos napovedujejo tudi izid maksi singla oziroma mini zgoščenke, ki bo njihov tretji album.