Metliški Pung.Art 2015 odpira sezono festivalov na prostem

Dvodnevni program koncertov kot uvod v prihajajočo sezono festivalov na prostem. Krovna poteza? Punk.

Objavljeno
17. april 2015 12.47
V. U., Delo.si/STA
V. U., Delo.si/STA

Na športnem igrišču Pungart v Metliki se drevi ob 19. uri začenja 8. mednarodni glasbeni festival na prostem Pung.Art 2015. S festivalom, na katerem bodo z glasbo različnih sodobnih zvrsti nastopile hrvaške in slovenske skupine, bodo odprli letošnjo sezono slovenskih festivalov na prostem, so sporočili njegovi prireditelji.

Po besedah prirediteljev Pung.Arta festival med drugim ponuja tudi manj uveljavljene glasbene zvrsti, popularne glasbene veterane, alternativo, glasbeno umetnost v vsej svoji žanrski širini, novosti, ustvarjalno kakovost in jugonostalgijo. Njegov skupni imenovalec je, da Pung.Art skozi okno glasbene retrospektive v družbenokritičnem smislu prebuja zaspance in združuje nasprotne pole.

Letošnji festival se programsko vrača v temačno podzemlje punka, ki ga ovijajo lovke skaja in folka, prepredeno s koreninami rocka in oplemeniteno z ostružki metala ter strupenim grunge zvokom, so dodali.

Na festivalu bo nastopilo devet skupin. Drevi se bodo na odru zvrstili HillBillyWithaChainsaw, Krešo i kisele kiše, Happy Ol' McWeasel in Pankreas. V soboto zvečer bodo nastopili Dirtswitch, Broken Lock, Werefox, Pigs Parlament in Elvis Jackson.