Noč Modrijanov: Dobre tri ure venčkov

Prvi večer letošnje Noči Modrijanov je na noge dvignil šest tisoč ljudi, nocoj sledi ponovitev.

Objavljeno
21. oktober 2016 10.40
Noč Modrijanov, koncert, glasba, Celje
Š. K.
Š. K.

Tisoč nastopajočih iz vse Slovenije je s skupino Modrijani (Blaž in Rok Švab ter Peter in Franjo Oset) pripravilo triurni šov, v katerem ni manjkal skoraj nihče. Dvorana Zlatorog je bila polna do zadnjega kotička, na tisoče grl pa je svojim ljubljencem in njihovim gostom pomagalo peti tako rekoč vse skladbe, povezane v venček za venčkom. Oglejte si prostorski (360-stopinjski) posnetek dvorane Zlatorog

Obiskovalce so prek videa pozdravili športniki Anže Kopitar, Iztok Čop, Dejan Zavec, Tina Trstenjak in Tim Gajser, seveda pa ni manjkal tudi nagovor predsednika države Boruta Pahorja.

S klikom na fotografijo si oglejte prostorski (360°) posnetek dvorane Zlatorog. Foto: Voranc Vogel/Delo

Gostje so bili z vseh vetrov in različnih zvrsti glasbe. Od Fantov s Praprotna, Ansambla Franca Miheliča, Čukov, Kingstona in Borisa Kopitarja do Tomaža Domicelja, Slavka Ivančiča, Nuše Derenda, Marijana Smodeta, Aleksandra Mežka in Jana Plestenjaka. Seveda nismo našteli niti desetine nastopajočih.

Nocoj čaka Modrijane še ena Noč Modrijanov, ponovitev sinočnjega večera. Zlatorog bo spet nabito poln, s tem pa tudi bližnje ceste, po koncertu je na Opekarniški nastal pravi prometni zamašek.

Reportažo s koncerta si preberite v jutrišnjem Delu.

V spodnjem posnetku si oglejte, kako dobro pojejo nastopajoči (Aleš Klinar, Oto Pestner, Slavko Ivančič, Omar Naber, Nuša Derenda, Irena Vrčkovnik, Ani Frece) pod tušem.