Na Grillu radia Terminal: Alexander Madness

Ustvarjalci oddaje Grill so tokrat gostili obalnega glasbenega kameleona.

Objavljeno
11. november 2016 12.13
Delo.si
Delo.si

Ustvarjalci oddaje Grill so tokrat gostili obalnega glasbenega kameleona, ki deluje pod imenom Alexander Madness. Čeprav že vse od konca prejšnjega tisočletja spretno krmari med različnimi žanri, ostaja njegova prva ljubezen še vedno techno.

Ker pripada generaciji, ki se je z elektronsko glasbo pričela ukvarjati še pred razmahom digitalne dobe, so bili njegovi začetki razmeroma težki. Dostop do informacij in glasbene opreme je bil namreč za mladostnike, ki ne razpolagajo z znatnimi finančnimi sredstvi, v drugi polovici devetdesetih veliko težji kot dandanes. Kljub temu je z vztrajnostjo uspešno premagal vse ovire in se podal na pot glasbenega ustvarjalca elektronske glasbe.

Sprva le kot dj, kasneje pa tudi kot producent, je kmalu začel nizati uspehe. Tako je kmalu postal redni gost številnih klubov in festivalov, njegove avtorske skladbe pa se redno uvrščajo na lestvice. Med drugim so ga povabili naj remiksira skladbo slovitega Carla Coxa, kot koproducent pa je sodeloval tudi s številnimi drugimi velikimki imeni plesne elektronike.

Pred kratkim se je vrnil s slovitega Amsterdam Dance Event, kjer se je uspešno predstavil občinstvu, predvsem pa je stkal nova poznanstva, tako da ga v bližnji prihodnosti čaka veliko pomembnih glasbenih projektov, o katerih bomo več slišali že zelo kmalu.

Soundcloud

Facebook

Naslednja oddaja bo na sporedu v četrtek, 24. novembra, ob 21. uri, ko se bo kolektivu Sound Advisor v studiu Radia Terminal pridružil Jackie Dj aka Zero Absence.

Na Delovi spletni strani ga bomo predstavili naslednji dan ob 20. uri − da vas lahko še pravočasno ogreje pred petkovim večerom.

***

Radio Terminal in delo.si združujeta moči in omogočata mladim glasbenikom, da svoje znanje in entuziazem delijo tudi z vami. Oddaja je na sporedu vsak drugi četrtek.