Na Grillu Radia Terminal: Daniel Greenx

Tokratni gost je bil že zgodaj v karieri eden izmed najobetavnejših upov slovenske elektronske glasbe.
Objavljeno
10. november 2017 19.33
radio Terminal
radio Terminal

Ustvarjalcem oddaje Grill se je v studiu Radia Terminal tokrat pridružil Daniel Greenx. Greenx je bil že zgodaj v svoji karieri eden izmed najobetavnejših upov slovenske elektronske glasbe. Unikaten zvok, ki veje iz njegove produkcije in nastopov, ga je popeljal na številne eminentne založbe elektronskega žanra.

Njegovo produkcijo v svojih setih radi zavrtijo številni glasbeni ustvarjalci svetovnega formata, največ pa jo v svojih setih uporablja prav sam. Slednje daje njegovim nastopom edinstveno zvočno podobo. V zadnjem času je aktiven v okviru projekta REMM, kjer je poudarek predvsem na technu, medtem ko v okviru projekta DubDiggerz, skupaj s prijateljem Markom ustvarjata Dubstep, Dubwise, Grime in Bass glasbo.

Znano je sicer, da o svoji glasbi ne govori preveč rad oziroma ima raje, da govori sama zase. Zato je bilo njegovo tokratno gostovanje pred mikrofonom ena izmed redkih priložnosti, da o njegovem delu, vse od nadobudnih najstniških začetkov pa do zrelega obdobja, če to sploh kdaj nastopi, izvemo več tudi v besedi. Poleg tega je z nami v prvem delu delil tudi nekaj svojih neizdanih skladb, kar je tokratno epizodo naredilo še posebej izvenserijsko.

V drugem delu se nam je predstavil s svojim na technu temelječim dj setom, ki je na noge dvignil tudi občinstvo v studiu, ki je tako ostalo vse do konca tokratne epizode.

Soundcloud

Facebook

Radio Terminal in delo.si združujeta moči in omogočata mladim glasbenikom, da svoje znanje in entuziazem delijo tudi z vami. Oddaja je na sporedu vsak drugi četrtek.

V naslednji epizodi oddaje Grill, ki bo na Radiu Terminal v živo na sporedu v četrtek, 23. novembra, ob 21. uri se bo občinstvu predstavil Blaž.

Na Delovi spletni strani ga bomo predstavili naslednji dan ob 18. uri − da vas lahko še pravočasno ogreje pred petkovim večerom.