Na Grillu radia Terminal: Šuljo

Poleg studijskega dela veliko nastopa za mešalno mizo, kjer poleg zimzelenih gramofonov uporablja tudi veliko sodobne tehnologije, ki jo v veliki meri razvija tudi sam.

Objavljeno
05. maj 2017 17.19
Delo.si
Delo.si

Ustvarjalcem oddaje Grill se je tokrat pridružil mariborski težkokategornik, ki ustvarja predvsem hip-hop, bass in elektronsko glasbo, rad pa si privošči tudi kakšen izlet v druge alternativne glasbene žanre. Poleg samostojnega ustvarjanja je član zasedbe Bags in kolektiva Tekochee Kru. Ob izidu njegovega drugega samostojnega albuma z naslovom Scrap Metal, ki bo luč sveta ugledal 12. maja, se je tako ustavil tudi v studiu Radia Terminal.

Šuljo je producent, ki ga večina gotovo najbolje pozna kot člana mariborskega kolektiva Tekochee Kru. Že več kot desetletje ustvarja glasbo, katere se poslužujejo številni domači in tudi tuji MC-ji. Glasba mu je bila tako rekoč položena v zibko, saj izhaja iz glasbene družine. Če malo pobrskate, boste vedeli o čem govorimo.



Kot sam pravi, je s svojo glasbo od nekdaj rad silil v ospredje, kar ga je nenazadnje popeljalo na samostojno pot glasbenega ustvarjanja. Slednjo je dokončno zakoličil s svojim instrumentalnim solo prvencem Green Winter, kateremu je sledilo več samostojnih produkcij in remiksov.

Nasploh se pri ustvarjanju ne omejuje rad in v veliki meri stavi na spontanost. V kratkem bo luč sveta ugledal njegov drugi samostojni album Scrap Metal, ki bo sredi maja izšel pri založbi Beton Records.

Navdihujejo ga ustvarjalci sorodnih žanrov, rad pa prisluhne tudi klasični glasbi, ki ga spremlja predvsem v avtomobilu, saj je službeno in zasebno razpet med obalo, prestolnico in rodnim Mariborom.

Poleg studijskega dela veliko nastopa tudi za mešalno mizo, kjer poleg zimzelenih gramofonov uporablja tudi veliko sodobne tehnologije, ki jo v veliki meri razvija tudi sam. Skupaj z Mitjo Kocbekom sta namreč razvila aplikacijo Stereosun, ki sta jo med drugim predstavila na festivalu Ment. Poleg naštetega je zakrivil številne odmevne dogodke, z enim izmed od njih pa bo pospremil tudi izdajo že omenjenega novega albuma.

Soundcloud
Facebook

***
Ustvarjalci oddaje bodo z vami spet 25. maja.

Radio Terminal in delo.si združujeta moči in omogočata mladim glasbenikom, da svoje znanje in entuziazem delijo tudi z vami. Oddaja je na sporedu vsak drugi četrtek. Za fotografije poskrbi Blaž Blejec/BB by Blaž.

Na Delovi spletni strani ga bomo predstavili naslednji dan ob 18. uri - da vas lahko še pravočasno ogreje pred petkovim večerom.