Na pogrebu spoštljivo o »kraljici, kakršne ne bo več«

V Detroitu so na zadnjo pot pospremili kraljico soula Aretho Franklin.
Fotografija: Kraljici soula so se poklonili številni oboževalci. FOTO: Paul Sancya/AP
Odpri galerijo
Kraljici soula so se poklonili številni oboževalci. FOTO: Paul Sancya/AP

V Detroitu so se včeraj poslovlili od Arethe Franklin, ene najprepoznavnejših glasbenic vseh časov. Na šest ur trajajoči pogrebni slovesnosti, ki je bila odprta le za povabljene, so o kraljici soula spregovorila številna znana imena, med njimi nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton ter glasbeniki Smokey Robinson, Ariana Grande in Stevie Wonder.

Stevie Wonder je dejal, ta takšne kraljice ne bomo več videli. FOTO: Scott Olson/AFP
Stevie Wonder je dejal, ta takšne kraljice ne bomo več videli. FOTO: Scott Olson/AFP


Slednji je v nagovoru dejal, da »se moramo - ne samo na pogrebni slovesnosti, temveč po vsem svetu, spet ljubiti; tako kot nas je učila Aretha kljub vsej bolečini, ki jo je izkusila v življenju. Takšne kraljice ne bomo več videli.«

Zapela ji je tudi prevka Chaka Khan:



Prek družabnih omrežij so se ji poklonili še številni ostali glasbeniki, denimo kitarist Rolling Stonesov Keith Richards, ki pred več kot tremi desetletji z Aretho posnel priredbo pesmi Jumping Jack Flash.



»Mislim, da bo to zelo veder obred,« je pred pogrebom dejal pastor apostolske cerkve v Detroitu Charles Ellis. »To bo čas žalosti, veselja, smeha in tudi plesa«. »Ona bo v središču, kako nas je blagoslovila s svojo gospel glasbo. Najprej je pripadala Detroitu, potem Ameriki in nato vsemu svetu,« je dodal.

Aretha Franklin, katere glasbo so oboževali milijoni po svetu, je 16. avgusta umrla zaradi raka, stara 76 let.

Preberite še:

Komentarji: