Perpetuum Jazzile z novim videom

Odpeli so pesem Samo milijon nas je skupine Agropop

Objavljeno
22. junij 2018 14.00
Posodobljeno
22. junij 2018 14.09
Perpetuum Jazzile se z novim videom pripravljajo na jesenski spektekel.
Foto Arhiv zasedbe
Svetovno znan vokalni orkester Perpetuum Jazzile je zelo dejaven. Po odmevnih predstavitvenih nastopih v Belgiji se sedaj že nekaj mesecev pripravlja na novembrsko predstavitev novega šova Le slovensko. Še prej pa bo v okviru Ljubljana Festivala sodeloval na posebnem glasbenem spektaklu Simfonična ekstaza 2 Roka Goloba 30. junija na Kongresnem trgu v Ljubljani. Nedavno pa so v javnost dali svoj novi video za skladbo Samo milijon nas je, s katero so presenetili na lanskem premiernem Le Spectaclu v ljubljanski Hali Tivoli.

image
Perpetuum Jazzile so bili na snemnaju razigrani.
Foto Arhiv zasedbe

Pesem Samo milijon nas je, ki letos praznuje tridesetletnico, govori o dobroti, poštenosti, skromnosti in srčnosti.

Pesem Samo milijon nas je, ki letos praznuje tridesetletnico, govori o dobroti, poštenosti, skromnosti in srčnosti. Zato videospot v objektiv lovi trenutke, v katerih se vidi, kako lahko s svojimi majhnimi dejanji spremenimo in izboljšamo svet, pomagamo mimoidočim in jim polepšamo dan. Videospot, v režiji Perice Raija, je bil v začetku junija posnet v Kopru in Izoli, v njem pa poleg zasedbe Perpetuum Jazzile nastopajo tudi njihovi družinski člani.

image
Perpetuum Jazzile so video posneli v Kopru in Izoli.
Foto Arhiv zasedbe


O skupini


Skupina Perpetuum Jazzile, ki je bila ustanovljena leta 1983, velja za eno najbolj prepoznavnih slovenskih blagovnih znamk. V zadnjih 15 letih delovanja je skupina gostovala na odrih v Rusiji, Estoniji, Braziliji, Argentini, Nemčiji, Avstriji, Švici, Italiji, Franciji, Veliki Britaniji, ZDA, Kanadi, Srbiji, Ukrajini, Makedoniji, Belgiji ter na Hrvaškem, Kitajskem in Nizozemskem. Zasedba je novembra 2013 dvakrat razprodala dvorano Arena Stožice in z 20 tisoč obiskovalci postavila rekord obiskanosti nastopov domačih in tujih gostov v tej dvorani. Njihove priredbe si je na platformi youtube ogledalo prek 65 milijonov gledalcev, leta 2017 pa so postali prvi slovenski glasbeni izvajalci, ki so se uvrstili v tekmo za nominacije prestižnih glasbenih nagrad grammy. Skupina Perpetuum Jazzile je leta 2008 prejela tudi viktorja za posebne dosežke.


Tako skupina Perpetuum Jazzile počasi odpira vpogled v prihajajoči veliki koncert Le slovensko, ki bo v soboto, 17. novembra 2018, v ljubljanski Areni Stožice občinstvu prikazal poklon slovenskemu glasbenemu ustvarjanju zadnjih desetletij. Priljubljena skladba Samo milijon nas bo gotovo eden od glasbenih vrhuncev prihajajočega koncerta, prvega v 35-letni zgodovini skupine, ki bo namenjen samo glasbi slovenskih avtorjev in izvajalcev. Občinstvo bodo popeljali na pot od zlatih časov slovenske glasbe, prek skladb slovenskih izvajalcev, ki so veljali za nekoliko odpadniške, pa vse do današnjih dni, do aktualnih izvajalcev, ki so na vrhovih domačih glasbenih lestvicah.