Poletni koncerti v Taverni Koper

Uvodni koncert v seriji nocoj ob 21. uri.
Fotografija: Ricardo Luque. FOTO: arhiv im.puls
Odpri galerijo
Ricardo Luque. FOTO: arhiv im.puls

V koprski Taverni napovedujejo julija in avgusta že enajsto edicijo brezplačnih poletnih koncertov, ki jih od lanskega leta organizirajo ob ponedeljkih. Letos so pripravili štiri tematske večere z vrhunskimi glasbeniki.

Nocojšnji večer latino jazza je projekt vsestranskega glasbenika Ricarda Luqueja, pevca svetovno znane hrvaške skupine Cubismo, ter njegovih prijateljev in izvrstnih glasbenikov. Projekt je posvečen Aldemaru Romeru (1928–2007), venezuelskemu skladatelju, pianistu, aranžerju in dirigentu. Romero je s svojim opusom ustvaril nov glasbeni slog, ki je v venezuelski glasbi znan pod imenom onda nueva ali novi val. Ta izhaja iz joropoa, valčku podobnega venezuelskega glasbenenega stila, ter brazilske bossa nove.

V blues preoblečene slovenske ljudske pesmi so projekt skladatelja in pianista Gregorja Strniše. V Kopru jih bo 23. julija premierno predstavila zasedba Slo-Blues. Plesno-glasbeni projekt Interconnected s plesalko Ano Pandur, pevko Vesno Zornik, harmonikarjem Markom Brdnikom in basistom Robertom Jukičem bo na sporedu 13. avgusta, teden za tem pa bodo festival sklenili z mednarodnim duom Turumtay & Zaric ter njunim projektom Srečanje orientalske in balkanske glasbe sredi Dunaja.

Komentarji: