Red Five Point Star praznujejo v trboveljskem Domu svobode

Dom svobode, Trbovlje. Koncert nocoj ob 20. uri.
Fotografija: FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
FOTO: Osebni arhiv

Ska rock zasedba Red Five Point Star praznuje dve desetletji delovanja. Zvečer bo ob 20. uri v Domu svobode v domačih Trbovljah na koncertu z gosti naredila glasbeni presek 20-letnice delovanja. Predstavila bo tudi nekaj novih pesmi, ki bodo izšle na posebni izdaji ob te obletnici delovanja. Leta 1998 je nastal trio Red Five Point Star v postavi Tadej Roglič (bobni), Jernej Grahek (baskitara) in Uroš Grahek (kitara, glas). Z leti so se nekoliko razširili, sedanja postava šteje sedem članov, imeli veliko nastopov doma in v tujini.

Red Five Point Star so sicer začeli kot punk rock trio, s povečevanjem članstva pa so se širili tudi njihovi glasbeni horizonti, tako, da je postal ska glavna sestavina z odmevi punk rocka, swinga, jazza, rock'n'rolla, rockabillyja in še česa.

Zasedba je doslej izdala tri studijske albume in enega živega, ob 20. obletnici pa načrtujejo tudi izid male plošče. Poleg stalnega nastopanja na domačih odrih so odigrali kar nekaj evropskih turnej, trikrat so bili na turneji po Južnoafriški republiki in tudi Svazilandu in Bocvani. Leta 2011 so nastopali kot predskupina legendarni ska zasedbi The Toasters na njihovi ameriški turneji, sicer pa vodja te zasedbe Rob Hingleyja večkrat povabi člane Red Five Point Star naj nastopajo na evropskih turnejah v postavi The Toasters.

Komentarji: