Renata Sabljak: V Slamiču večer evergreenov, jazza, popa, soula in šansona

Jutri bo poseben glasbeni večer pripravila hrvaška igralka in pevka
Fotografija: Renata Sabljak navdušuje z izjemnim glasom in igralskim talentom.
Foto promocijsko gradivo
Odpri galerijo
Renata Sabljak navdušuje z izjemnim glasom in igralskim talentom. Foto promocijsko gradivo

Hrvaška igralka in pevka Renata Sabljak bo jutri zvečer nastopila v ljubljanski kavarni Slamič. Spremljala jo bo slovensko-hrvaška zasedba Goran Rukavina kvartet, ki jo sestavljajo Miha Hawlina na saksofonu, Marko Petrović na klavirju, Goran Rukavina na električnem basu in Žiga Kožar na bobnih.

Nastopajoči pripravljajo program pod naslovom Evergreen, jazz, pop, soul, šanson. Obeta se poseben večer z umetnico, ki je z vokalom in nastopom očarala občinstvo že na svojem premiernem koncertu v Slamiču pred dvema letoma.
Sabljakova je diva hrvaških gledaliških desk, ki s svojim izjemnim glasom in igralskim talentom navdušuje v predstavah, kot so Mamma Mia, Aida in Briljantina. Pevsko in igralsko pot je začela pri petnajstih, izobrazila se je na akademiji dramskih umetnosti v Zagrebu ter končala študij igre v ZDA, na ohajski univerzi.

Njeno umetniško potovanje se je začelo s filmom Mali konj, premierno prikazanim leta 2002, nato je postala stalna članica zagrebškega gledališča Komedija. Sledile so številne igralske vloge v muzikalih, operah in komedijah, znana pa je tudi po sinhronizaciji animiranih filmov. Njen glasbeni repertoar se giba od jazzovskih standardov, muzikalov, šansonov do pop uspešnic.

Komentarji: