Rolling Stonesi v treh dneh do novega albuma

Skupina naj bi jutri izdala album, na katerem bo preigravala bluesovske klasike.

Objavljeno
05. oktober 2016 13.25
V. U., STA
V. U., STA
Rockerji The Rolling Stones so na Twitterju objavili namig oboževalcem, naj bodo pozorni na 6. oktober, poleg pa objavili video, v katerem člani skupine igrajo blues. Objava je sprožila namigovanja, da bodo v četrtek po desetih letih izdali že najavljeni album, na katerem bodo preigravali bluesovske klasike.

Stonesi so novi album posneli zgolj v treh dneh s pomočjo preprostega mikrofona, posnetkov pa niso dodatno obdelovali, saj so želeli ohraniti surov, pristen zvok, je producent Don Was minuli teden povedal za francoski časnik Le Figaro. Razkril je, da se je rockerjem občasno pridružil tudi kitarist Eric Clapton, ki je tedaj snemal v sosednjem studiu.

Skupina novega studijskega albuma ni izdala vse od leta 2005, ko je izšel A Bigger Bang, so pa posneli dve novi skladbi za kompilacijo Grrrr!, ki je izšla leta 2012.

V petek bodo The Rolling Stones odprli festival Desert Trip, na katerem bodo nastopili številni legendarni rockerji. Med njimi Paul McCartney, Bob Dylan, Roger Waters, The Who in Neil Young, je pisala francoska tiskovna agencija AFP.