Santana se je opravičil Beyonce

Kitarist ni bil dovolj takten pri komentiranju ob podelitvi letošnjih grammyjev.

Objavljeno
17. februar 2017 10.36
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Znameniti mehiško-ameriški kitarist Carlos Santana je obžaloval težke besede, ki jih je izrekel na račun ameriške pevke Beyonce, ko je dejal, da si je zaslužila, da jo je premagala angleška pevka Adele, ki je na letošnji podelitvi grammyjev prejela kipec za album leta.

Kot je takrat povedal za Australian Associated Press, je Adele zmagala, ker »zna peti. Z vsem spoštovanjem do Beyonce, ki je zelo lepa in je bolj primerna za manekenski glasbeni pristop, kjer sta videz in obleka pomembnejša od glasbe. Ona ni pevka.« O Adele pa je dejal, da »ona na oder ne privleče trume plesalcev in plesalk. Adele le stoji tam in odpoje svojo pesem in to je to. Tako je zmagala.« Santana je namigoval na Adelin nastop na letošnji podelitvi grammyjev, kjer je nastopila dvakrat, tudi ko je izvajala pesem preminulega Georgea Michaela, medtem ko je visoko noseča Beyonce pripravila newageevsko odo materinstvu, v kateri ni manjkalo ne otrok ne žena.

Santana je kasneje na dolgo in široko pojasnjeval, da je v izjavi želel pohvaliti Adele, in ne žaliti Beyonce, s katero je leta 2003 nastopil na Super Bowlu v San Diegu. »Moja izjava je bila vzeta iz konteksta, saj Beyonce zelo spoštujem kot umetnico in kot človeka,« je zapisal na svojem profilu na facebooku. »Beyonce si gotovo zasluži vsa priznanja. Njej in njeni družini želim vse najboljše.«

Adele pa je dejala, da bi si Beyonce zaslužila grammyja za album leta, saj je njen album Lemonade izjemen umetniški dosežek, ki slavi vse afriške Američanke. Beyonce je doslej osvojila 22 grammyjev, vendar nikoli za album leta, čeprav je bila že trikrat nominirana zanj. Santana pa je prejel grammyja za album leta 2000 za Supernatural.