Sell Out razmigali Orto bar

Kočevska ska, punk, reggae, rock zasedba je nastopila na Orto festu.
Objavljeno
10. april 2014 10.43
Koncert Orto bar
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Kočevska skupina Sell Out je začela kot punk zasedba 1997 pod imenom zasedbe No Comment. Leta 2001 je v zasedbo prišla pihalska sekcija, punku pa so dodali še reggae in ska ter se preimenovali v Sell Out. Svoj preplet skaja, punka, reggaeja in rocka je skupina sinoči predstavila na odru ljubljanskega Orto bara v okviru tradicionalnega Orto festa.

Zasedba je ob deseti obletnici v samozaložbi izdala prvenec, dvojni album s posmehljivih naslovom The Best Of, s katere je bila pesem Kaj naj naredim izglasovana tudi pesem tedna na Valu 202. Zasedba, ki deluje v postavi Rok Černe (vokal), Dorian Granda (bobni), Kristjan Kožuh (kitara), Uroš Obranovič (kitara), Igor Rančigaj (baskitara), Marko Stijepič (tenor saksofon), Miha Krkovič (trobenta), Miha Gorše (klaviature) in Dejan Štrukelj (tolkala) je v Orto baru ponudila energičen nastop s presekom njihovega glasbenega ustvarjanja, temu pa so dodali še nekaj novih priredb.

Duhovite preobrazbe so tako doživele pesmi Revolution (Tracy Chapman), Zombi v katakombi (Pridigraji), Browneyed Girl (Van Morrison), Walking On Sunshine (Katrina and the Waves), Monkey Man (Toots & the Maytals), Easy (Commodores) ter nova uspešnica Pir, ki je je predelava pesmi Beer zasedbe Reel Big Fish.

Sell Out so s svojim črnobelim ska imidžem, prepletom različnih glasbenih stilov in petjem v angleščini in slovenščini sinoči ponudili izvrsten koncert, na katerem so se plesno-zabavne teme prepletale s socialno-kritičnimi. In Sell Out to naredijo povsem nezateženo.